Hele familien

Hele familien

torsdag den 8. juni 2017

Pinsesol i RibeI pinsen deltog vi - vanen tro - i Kingsmoor Cup hos Ribe Hundevenner. Ribefolkene er super garvede til at afholde stævner, og det er altid en fornøjelse at være hos dem. Alt fungerer: indsendere, speaker, forplejning, badeforhold - ja, jeg kunne blive ved. Flotte præmier på præmiebordet gør det så heller ikke mindre sjovt at deltage. En kæmpe stor ros og tak skal lyde herfra til alle Ribe-folkene og deres hjælpere fra Trofast. I gør et fantastisk stykke arbejde. I er søde, smilende og hjælpsomme - og helt skarpe på, hvordan et rigtig godt agility-stævne skal skæres. 

Præmiebonnerne kunne i år enten bruges i Ribe Hundevenners egen præmie-biks, der indeholder alt fra syltetøj over hundemad og slik til diverse isenkram - eller de kunne bruges i Heidi's Hundebiks, der med sin velassorterede camping-stand stod strategisk midt på pladsen, hvor vi alle gik forbi flere gange om dagen, og blev fristet til at købe. Ud over at konkurrere, så bruger vi jo dagene på at hygge os med "agility-familien". Nok døbt sådan, fordi vi ser dem mere end vores "rigtige" familie. Men vi kender næsten alle sammen lidt til hinanden på kryds og tværs, og det er bare rigtig hyggeligt. 

Lørdag kom vores nye sponsor på besøg. Kingsmoor var hovedsponsor for stævnet og havde bl.a. givet de flotte præmier til vinderne i finalen ved Kingsmoor-Cup. Det var rigtig hyggeligt at hilse på Bent Ransborg og hans søn. En ting er at maile sammen, men det er nu ekstra hyggeligt at have mødt hinanden i virkeligheden. Vi spiste frokost sammen og fik lært hinanden lidt at kende. Tak til Bent og Kingsmoor for de nye polo'er, som vi glæder os til at lufte ved sommerens konkurrencer.

Når jeg kigger hen over forsommerens konkurrencer i DKK-regi, så er der en bestemt person, som jeg er nødt til at skrive om. Det er ham vi alle sammen kærligt kalder for "Gamle Ole", hvilket heller ikke er helt forkert, for Ole har i vinters rundet de 70. Ole løber med sine 2 sheltier Mokka, som løber senior og Ushi, som løber i klasse 3. Mokka er nogenlunde på alder med min egen Zippo, og vi har fulgtes ad og "sloges med hinanden" de sidste 7-8 år - i al venskabelighed. Vi slås stadig, og jeg kender ikke andre end Ole, der i den grad kan gå op i 100-dele af sekunder i en seniorklasse. Ole giver den altid fuld gas, jeg tror simpelthen ikke han formår at fedtspille og løbe sikkert. 100% gas og fuld fart, sådan løber han altid. Her f.eks. i slalom med Ushi.

For mig er Ole et kæmpe forbillede. Tænk at kunne det han kan, og så som 70-årig. Og denne weekend lykkedes det for ham at løbe sig til en flot andenplads i finalen i Kingsmoor Cup og at få et cert med Ushi. Det er simpelthen bare så flot. Samtidig er Ole et sødt og dejligt menneske, som man kun kan holde af, og jeg glæder mig sådan over hans flotte resultater. Nå ja, så meget at jeg næsten kom til at knibe en lille tåre, da Ole måtte på præmieskamlen efter finalen. Godt gået - "Gamle Ole". 💙


Nå, men nu er det jo ikke "lutter lagkage" hele tiden. En ting, der efterhånden generer mig, er at det er blevet helt almindeligt,at folks hunde skal ligge løse udenfor teltene, og af og til også midt ude på gangarealet mellem telte og bane. Det kan godt være, at din hund ikke gør noget og bare kigger - men det kan jo være, at min gør. Eller at min unge hund bliver usikker fordi der ligger en hund og flyder, som hun nærmest skal vade hen over. Og efter at vi både i Viby og i Ribe havde episoder, hvor hunde blev overfaldet, så ville jeg ønske, at der kunne blive strammet lidt mere op omkring dette, så hunde var i bur eller i indhegninger, inde i teltene. 

Nå, men tilbage til stævnet - hvor vi i hvert fald ikke kan klage over resultaterne. Blitzepigen var en superstjerne lørdag, hvor hun løb rigtig rigtig flot. Det er dejligt at se, at Bent er begyndt at bruge noget af det, han lærer til træning hos Channie. For en ting er at kunne det til træning, en anden ting er at huske (og turde) at bruge det ude til stævnerne. Det resulterede bl.a. i, at Blitz lørdag fik sit første AG-cert. Søndag var lidt mere "flad", men mandag slog hun til igen og vandt spring 3 med et flot og flydende løb, på et tidspunkt, hvor hun tidligere ville være gået totalt kold. 
Egentlig var hun blevet en lille smule for tyk, men det er på vej mod normalen igen, og det er dejligt at se, at hendes pels bliver tæt og fin nu. Det er tydeligt, at hun trives på det gode foder fra Kingsmoor.


Tough'Y havde nogle gode løb, selv om jeg godt kunne fornemme, at 3 weekender med 3 stævnedage lige i streg - det var nok lige i overkanten af, hvad han kunne rumme. Det går bedre og bedre med at løbe klasse 2-banerne, og vi mangler nu kun en udtagelse i AG, så er han sørm'e også klar til DKK-DM. Det er jo langt over, hvad jeg havde forventet af sæsonen 2016. Vi har så lige p.t. et lille felt-issue på balancen, men det arbejder vi på til træning. 
Desværre driller mit achillessene-fæste en del lige nu, så Bent løb med ham om mandagen. Efter det første løb, hvor han bare sad og kiggede på Bent i starten, så gik det faktisk super fint, og de vandt da spring 2 mandag.
En ting, han helt bestemt er blevet bedre til, når vi er til stævner, er at slappe af. Hvor han før sad op og kiggede ud hele tiden, ja så kan han nu ligge på ryggen og sove, mens der løbes på banerne. Det er rigtig dejligt.


Zippo er og bliver min stjerne. Han har løbet 6 løb i løbet af de 3 dage, og kom igennem med bare en enkelt lille feltfejl. Faktisk lykkedes det os at slå Ole og Mokka i en spring-bane, hvilket ikke sker så ofte. Det er så hyggeligt at løbe senior med ham, og vi hygger os med vores konkurrenter i senior-klassen. 


Hazel bliver også bedre og bedre til at være med til stævner. Jeg træner med hende langs ringen, lineføring, stå, sit, dæk, apport og den slags, og hun er bare en stjerne. Denne weekend prøvede hun så for første gang at få massage hun dygtige og søde Kirsten Watts. Da hun først kom sig over den grænseoverskridende oplevelse at skulle op på et bord, så så det faktisk ud som om hun rigtig nød det. Og iflg. Kirsten er Hazel bare super fit og fin.
Fanta og Dazzler har nydt, at de kan gå i indhegningen ved campingvognen i stedet for at ligge i bur i stævneteltet. Så har de fået nogle gode lufteture ind imellem. Det er jo ingen sag, at have alle 6 med til stævne, når faciliteterne er som i Ribe.

Efter sådan 3 dage, hvor Bent - ud over at være dommer - også har løbet med Blitz, og hvor jeg har forsøgt at løbe med 2 hunde, ja så er vi trætte med træt på. Heldigvis er de næste par weekender knapt så "voldsomme" rent konkurrencemæssigt. Rent faktisk er der en enkelt dag, hvor vi ikke skal noget "hund". Hm....... så får vi prøvet det også :-)Ingen kommentarer: