Hele familien

Hele familien

torsdag den 2. august 2012

European Open 2012


I år skulle European Open i agility afholdes i Kristianstad i Sverige, så rigtig mange danskere ønskede at deltage (i modsætning til 2010, hvor jeg sidst deltog - da var vi max 15). Danmark fik først tildelt 32 pladser - 16 til store hunde og 16 til små/mellem. Vi var lige præcis så få små/mellem, så alle kom med, men de store hunde måtte ud i kvalificeringsløb først. Dog kom de fleste, der havde ønsket det, med.


Sidste weekend tog vi så mod Sverige torsdag eftermiddag. Vores bil var blevet shinet op til anledningen, og nu er den også klar til både NM og VM :-)


Vi ankom til området, hvor konkurrencen skulle holdes, og fik anvist vores campingplads........  på en asfalt-parkeringsplads. Lidt pudsigt, men jeg tror hundefolk er et særligt folkefærd, for i vores lille danskerlejr indrettede vi os alle med solsejl bundet fast til naboens campingvogn og hegn til hundene, så de dog kunne gå lidt omkring, selv om det ikke var så komfortabelt.For i det mindste at gøre det lidt komfortabelt for gamle Monty lagde vi et tæppe ud........  Nåh.. var det til min far i lagde det tæppe?Derefter gik vi over på stævnepladsen for at slå telt op. Der var lige et lille hjørne tilbage, ved siden af et par andre danske telte, og der kunne vi mase vores telt ind. Der var så få teltpladser tilbage, at jeg sendte Pia og Susanne en sms om, at de kunne "logere" hos os, så vi havde 9 hunde i teltet. Hvor der er hjerterum er der også altid husrum.


Foran teltet var der nogle store skilte, som vi kravlede ud under, når vi skulle nogen steder, og som stod meget fast...... siger Bent, der prøvede at flytte et af dem med skulderen. Av av....Sådan så udsigten ud fra teltet og ned mod banerne:


Efter at have slået teltet op gik vi tilbage til campingområdet og spiste vores fantastiske medbragte aftensmad: hjemmebagte pølsehorn skyllet ned med en flaske mousserende vin. Kunne ikke have været bedre.


Fredag var der først indskrivning og dyrlægecheck. Som til VM havde de problemer med at finde Zippo's chip, men jeg vidste jo at den var der, og efter lang tids søgen dukkede den da også op. Dazzler's chip viste sig også at være svær at finde, men da de første læste i passet, hvor den var - så dukkede den også op på læseren.


Senere på dagen var der træning. Danmark havde knap en time til rådighed, og Regin havde regnet et system ud, så alle fik nogenlunde lige meget tid. På vores træningstidspunkt var det ekstremt varmt, og træningen foregik på en varm kunstgræsbane, men alle havde vist rigelig med tid til rådighed.


Der var to hold baner: 2 til mellem og lille på rigtigt græs, og 2 på kunstgræs til de store hunde. Her er et blik ud over kunstgræsbanen.


Senere på aftenen var der officiel indmarch og åbning. For at gøre det mere festligt for byens borgere skulle indmarchen starte på et lille torv, og så gik vi i procession til stadion. Da først vi kom i gang med at gå så det vældig festligt ud, men først var der en laaaaaang ventetid, hvor hundene nåede at blive temmelig utålmodige. Her er hr. og fru Danmark klar til indmarch sammen med Dazzler, Zippo og Chinook.
Mens vi ventede legede Chinook og Bounty den hundeleg, der hedder: "ha ha - min hale kan komme højere op end din". Den var de begge rigtig dygtige til.Endelig kom vi afsted, og her er et lille kig ned over resten af danskerne, esterne og finnerne.
Og her er det svenske hold ved at indtage stadion.


De fleste hunde tog al virakken helt roligt. Nogle hyggede med deres ejere, og Senna snuppede sig en lille lur.


Man kan jo lige så godt udnytte tiden fornuftigt. Power derimod synes det var lige til at grine af :o)
Selve åbningsceremonien var blandet med taler og underholdning, og da vi jo var i Sverige skulle der selvfølgelig danses lidt svensk folkedans.


Og her står hele kødranden af deltagere i kreds rundt om de optrædende.


Tilbage i campingområdet slappede vi af og fik lidt at spise. Der blev igen lagt tæppe ud til Monty..... Til hvem? Nå, vi troede det var til os!

Lørdag begyndte løbene, og vi lagde ud på aglitybanen. Dommer var Nalle fra Sverige, og jeg plejer at have en god mavefornemmelse for Nalle's baner, hvilket også viste sig at være tilfældet denne gang. Her står Nalle og vurderer sit værk. Joh, den er vist god nok. 

Så var der banegennemgang. Midt i billedet går en meget koncentreret Marianne!

Og så løb vi - fejlfrit, og med en placering som 40 ud af 187 hunde, og det synes jeg er super flot. Når jeg ser på nogle af dem, der har vandvittig hurtige løbefelter, og sammenligner med at jeg faktisk stopper Zippo, selv om det kun er et splitsekund, så synes jeg det er super at blive nr. 40 i den klasse. God start! Og her er Zippo's løb: http://youtu.be/9URoD_pLR38
Dazzler kom rigtig flot i gang på banen og havde super felter, men desværre slap Bent koncentrationen i et splitsekund efter A'et, og så var det løb kørt.
Om eftermiddagen løb vi spring, og selv om det var en ok bane, ikke super svær, så lykkedes det for mig at stå og sove lige foran en forhindring, så det blev til en disk - helt klart min skyld!

Til gengæld fik jeg lørdag den bedste opringning, nemlig fra et firma, hvor jeg havde været til samtale om tirsdagen. Jobbet var mit, og jeg starter på kontoret hos Skorstensfejeren i Ringsted den 27. august. Hurra, det var den bedste gevinst den weekend!

Lørdag aften så vi de små løbe finale, og derefter gik vi over på pladsen. Hundene havde ligget i bur stort set hele dagen, og de trængte til at komme ud og røre sig lidt og kunne tøffe lidt rundt uden begrænsninger. Vi hørte dagen efter, at de store hunde's finale var slut ca. kl. 23 (da sov vi), så selv om det ikke var særlig høfligt overfor vores landsmænd, der skulle løbe finalen, så var det godt for os, at vi gik!
Inden vi gik i seng gik vi en tur med hundene langs kanalerne. Der var et sted, hvor en sluse var belyst med lilla lys, og det så rigtig flot ud. Det kan næsten ses på billedet.

Søndag var det så hold-løb. Zippo og Dazzler var på hold med Dweet og Cody, men, trods gode løb kvalificerede vi os ikke til finalen. Vores hold blev dog nr. 22 ud af 98 hold - hvilket stadig er rigtig flot. At ligge i den bedste fjerdedel i det selskab er ikke så ringe endda.

Vejret var desværre knapt så godt om søndagen, så da kom paraplyerne frem.

Og som sidst jeg var til EO for 2 år siden, så var der floder og søer i vores telt.

Heldigvis blev det tørvejr, da vi skulle pakke sammen, og teltet var næsten tørt. Men bure og taske var våde og måtte hjem til tørring.

Alt i alt var det 2 gode dage. Vi så rigtig meget flot agility. Phew der var nogen hurtige løbefelter, og nogle førere, der var fuldstændig "fandenivoldske" i deres løbestil. Ikke alt var lige kønt, men det meste var effektivt.
Vi så mange forskellige hunde. Border collier i alle udførelser, med og uden pels, klippede sheltier (det kan jeg altså ikke have), og mærkelige blandinger. Og vi mødte en masse "gamle" bekendte fra mange forskellige lande. Det er bare så hyggeligt. Nu skal der konditrænes inden NM og VM - både for Zippo og mig.


Ingen kommentarer: