Hele familien

Hele familien

tirsdag den 7. oktober 2008

Unghundementalbeskrivelse (UHM)

For lang tid siden begyndte Pia at tale om, at når Woogi blev gammel nok, så skulle hun unghundementaltestes. Jeps, tænkte jeg - det skal Zippo også! Så jeg bad Pia om at sige til, når der var en passende test, og det var lige tilfældet søndag den 21. september hos Berner Sennen Klubben i Odense.

For dem, der ikke ved, hvad en unghundementaltest er, så findes der en god beskrivelse her:
http://www.dbsk.dk. Og hvis man vil se Sheltie-klubbens ønskeprofil, så kan den ses på DKK's side her: http://dansk-kennel-klub.cms123.com/0/1062.

Nå ja, der var lige den lille "hage", at Bent skulle bruge bilen til rally-prøver i Roskilde, så Zippo og jeg måtte med bus til Slagelse og med tog til Odense - og nå ja, så var der marathon-løb i Odense, så vi måtte gå et godt stykke ud af byen, før Pia kunne møde os og køre os det sidste stykke. Men Zippo klarede hele turen i fin stil. Først en times bustur med en chauffør, der kørte som en sindsyg, så ind gennem Slagelse station og op i toget uden problemer. Kun lige mens vi var i tunnellen under Storebælt var han en smule urolig, men så snart der var dagslys igen, var han klar til at lave små øvelser og kunster, til stor fornøjelse for de omkringsiddende passagerer.

Da vi startede på eftermiddagens testrunde var Woogi den første hund, og jeg synes bare, at hun var så sej! Så jeg glædede mig helt vildt til at det blev Zippo's tur. Under hund nr. 2 gik jeg op i bilen og hentede Zippo, og så var vi ellers klar.

Det gode ved at deltage i en UHM er, at man hele tiden får fortalt nøjagtig hvad man skal, så man behøver aldrig være i tvivl, om man nu gør det rigtige. Zippo og jeg kom igennem alle 8 øvelser, og jeg var så stolt over min lille hund. Hans resultat kan ses her:
http://www.hundeweb.dk/ - gå ind med Zippo's registreringsnr.: DK14605/2007 og se under fanen "mentalbeskrivelse". Det var langt fra alle steder, at Zippo reagerede i overensttemmelse med Sheltieklubbens ønskeprofil, men for mig viste det mig, at de teorier jeg havde omkring hvad min hund indeholder - de var rigtige. Han er venlig, legsyg, tænder nemt, bliver forskrækket men afreagerer hurtigt igen. Han blev ikke på noget tidspunkt stresset, og han var overhovedet ikke mærket af testen efterfølgende. F.eks. gik vi en tur nogle få dage senere, hvor der var jagt i nærheden, men han reagerede overhovedet ikke på skuddene.

Vi fik også hilst på Sanne og Coco, og så selvfølgelig fik Zippo og Woogi lov til at tage en ordentlig lege-tur inden vi begyndte på hjemturen. I modsætning til om morgenen var der masser af mennesker på Odense station, og rigtig mange børn var henne og klappe min lille hund. Utroligt mange forældre reagerer ikke, når deres børn styrter hen mod en hund i snor. Meget få spurgte først, om de måtte klappe. Men Zip tog stadig al postyret i fin stil. Han var dog så træt, at han i toget på vej hjem måtte overgive sig og lægge sig ned, selv i Storebæltstunellen.

I Slagelse blev vi hentet af Bent, som havde haft en dejlig rally-dag i Roskilde, så der var nok at fortælle om for os begge.

Se billederne fra mentaltesten herunder:

Her står vi sammen med teamleder Trine og venter på at det bliver vores tur, mens vi bliver instrueret i, hvordan vi skal gå til den første test.

Vi hilser på Merete, som er "vores" vejleder gennem hele testen.

Merete leger med Zippo.

Zippo er på vej ud efter "haren"

Og her er den øvelse, som jeg havde frygtet mest. Jeg står stille i 3 minutter, og Zippo er i mellemtiden overladt til sin egen fantasi. Men ud over at tisse op ad klubhuset 2 gange, så lavede han ingen ulykker.

Vi mødte en kedeldragt, der hed Peter. Peter og jeg havde en inspirerende samtale. :-)

Og så mødte vi metalpladen Gurli - endnu en venligsindet indfødt.


Her er Merete ved at guide 2 spøgelser ud af skoven og hen mod os. De kan ikke se, hvor de skal gå, for de har kun 2 huller i tøjet til at kigge ud af, så de må hjælpes.

Men Zippo var sådan set ligeglad. Ikke en gang, da spøgelserne fik tøjet af, blev de interessante.

Næh, det her var bedre - et eller andet meget interessant at rulle sig i. Så kan mor bare snakke med spøgelser - hvis det er det, hun har lyst til.


Og så venter vi bare på det sidste skud, så er vi færdige.

1 kommentar:

Pia sagde ...

Zippo var bare så sej. Og hvor var jeg glad for at at I ville være med.Jeg syntes også at begge hunde klare det med stil. SKØØØNT. Og det bedste for hundene var nok da de fik lov til at lege sammen bagefter...
Hilsen en stolt ligsåstolt Pia