Hele familien

Hele familien

mandag den 1. januar 2018

Juleferie 2017

Der er måske nogen der synes, at de ikke har hørt meget til os i julen. Og det passer sådan set også. For efter et noget stresset efterår både på arbejde og i fritiden, afsluttet med den dejlige fejring af min runde fødselsdag, så trængte vi til at trække stikket ud, forsvinde lidt og få ladet batterierne op. Og så er der jo i øvrigt heller ingen grund til at reklamere med på Facebook, at vi ikke er hjemme de næste 8 dage.

Men det der med at få ladet batterierne op i ro og fred på den her tid af året, det har vi en rigtig god opskrift på, og den ser sådan her ud:

Fredag 22.12.17

Fredag de 22. december var sidste arbejdsdag inden ferien, og jeg – og mine kolleger – knoklede som vilde for at nå så meget som muligt. Kl. 12 sagde jeg dog ”farvel og tak for i år”. Så skyndte vi os hjem, puttede det sidste i bilen og satte snuderne mod Nordjylland og ”vores” sommerhus i Saltum.


Andreas havde helt fri den 22., så han var kørt i forvejen, havde hegnet haven ind, dækket møblerne til med tæpper (hundesikring – begge dele) og lavet aftensmad, så da vi ankom godt 18, ja så var det bare at slæbe ind fra bilen og sætte sig til et dejligt måltid mad. Tak, Andreas.

Så er der dømt ferie.

Lørdag 23.12.17

Lørdag morgen startede vi med det, der er den rene ”balsam” for sjælen – nemlig morgenturen på stranden. Vi gik lidt i 8, og det var faktisk ikke rigtig lyst endnu. Men da vi nærmede os stranden var der ingen tvivl om, at hundene var klar over, hvor vi var på vej hen. Alle 4 lå hårdt i snorene, og Dazzler begyndte at pibe. Da vi nåede helt ned på stranden og havde sikret os, at der ikke var andre løse hunde lige rundt om hjørnet, slap vi dem løs – og sikke en eksplosion. Mage til begejstring skal man lede længe efter.Efter 10 minutters tid vendte vi næsten hjemad. D.v.s. vi ringede til morgenkøkkenchefen (Andreas) og meddelte, at nu var vi på vej hjem, og da vi nåede Doggerbanke, ja så stod morgenmaden på bordet, incl. nybagte boller. Se, det er god stil, og sådan var det resten af juleferien.

Så var det tid til at få gjort de sidste indkøb og – ikke mindst – få fundet et juletræ. Ikke alt for bredt, det er jo et lille hus, men selvfølgelig gerne så højt, at det når næsten til loftet.  

Efter frokost fik hundene en tur på stranden igen. Vi nøjedes dog med en forholdsvis kort tur igen. Det tager ca. 25 minutter at gå til stranden (med hunde i snor), så er alle varmet godt op og klar til at spæne rundt i vandkanten, og så er der 25 minutter hjem til at ”skridte af”. Så får vi ingen skader fordi hundene fjoller rundt mens de er kolde.


Eftermiddag og aften blev brugt på afslapning, pyntning af juletræ, spil, en lille lur, bøger, fjernsyn – ting, vi ikke normalt tager os tid til. Faktisk, så har vi der været på forkant i forhold til dronningens nytårstale.


Og hvis man i øvrigt er "fan" af de store grønne, så kan man jo ikke undvære sådan et par på juletræet:


Søndag 24.12.17

Juleaftensdag blev det igen bare til morgenturen og en kort eftermiddagstur. Vi skulle nemlig – traditionen tro – i Saltum Kirke til julegudstjeneste. I Saltum kirke er en præst, som hvert år har tryllebundet hele forsamlingen med sin prædiken, og i år var ingen undtagelse. Wauw, siger jeg bare. En modig præst, der tør sige sin mening, og sætte navn på det og dem, som han synes om og ikke synes om. Vi sad alle 3 blæst tilbage i stolen, og talte meget om det resten af aftenen. Og ud over det, ja så er der jo noget ved at være i sådan en stor jysk kirke, propfuld af forventningsfulde mennesker, og så synge med på nogle af vores smukke julesalmer.


Mens vi var i kirke, havde juleanden hygget sig i ovnen, så den var næsten klar, da vi kom hjem. Og så var der ellers dømt hygge, dejlig mad og pakkespil. Det er ikke nemt at finde på pakker, som både Andreas, Bent og jeg kan have fornøjelse af, men igen i år synes jeg det var lykkedes for os alle.

Mandag 25.12.17

En helt fast tradition juledag er,  at til frokost skal jeg have ris á la mande, og Bent og Andreas skal spise andeskrog. Og sådan var det også i 2017. 😁


Juledag havde vi også besluttet os for at opsøge noget nyt. Vores dyrlæge havde fortalt os, at han som barn var kommet i noget, der hed ”Lille Norge”, og som skulle ligge mellem Løkken og Blokhus. Hm…..  det var jo lige der, hvor vi var – så selvfølgelig skulle vi ud og finde Lille Norge. Og ved hjælp af Google og diverse kort, så fandt vi faktisk ud af, at det var nærmest i vores ”baghave”.

 Det blev til en rigtig dejlig (og noget lang) tur, hvor vi undervejs mødte steder, som vi kendte i forvejen, så vi ud af det kunne lave en tur en anden gang. Knap så lang, men stadig smuk.

Tirsdag 26.12.17

2. juledag blev brugt til en anden jule-tradition, nemlig et besøg hos Tough’Y og Fanta’s opdrætter Bianca Rosenkilde. Det er altid hyggeligt at besøge Bianca, og vi får snakket en masse ”hund” og endnu mere sheltie. I år havde Bianca disse to små dejligheder gående. Så kan det da ikke undgås, at man bliver en lille smule forelsket. Men vi skal ikke have flere hunde lige nu, så forhåbentlig finder de snart nye gode hjem.


Onsdag 27.12.17

Onsdag den 27. var nok den dag, Andreas havde set mest hen til i ferien, for der skulle han hente Signe ved toget i Aalborg. Mens Andreas kørte til Aalborg, ja så kørte vi til Løkken Dyreklinik, for vi synes ikke Blitz’ sår på benet så rigtig godt ud. Det lignede betændelse, og vi ville gerne lige have det checket op. Vi blev taget rigtig godt imod af dyrlæge Ditte, som kiggede på Blitz’ ben. Det var nu ikke betændelse, men det var lidt rødt og lidt varmt, så vi fik lige endnu en omgang antibiotika og blev udstyret med gazekompresser, saltvand og salve til videre behandling. Dyrlægen synes heldigvis, at vi sagtens kunne tage Blitz med på tur. Vi skulle bare være opmærksomme på at få skyllet og renset såret for sand bagefter.

Egentlig ved jeg ikke, hvem der nyder mest at Signe er kommet: Andreas eller Blitz?

Og så skulle vi jo om eftermiddagen selvfølgelig ud og vise Signe noget af den flotte natur. Det dryppede godt nok lidt, men vi blev enige om, at det holdt nok snart op. Så vi begav os ud på den tur, vi havde kreeret efter vores tur til Lille Norge. Og det blev godt nok en våd omgang. Inden vi nåede ned i det løse sand sendte vi Bent og Blitz hjem igen for dog at passe lidt på hende, men Andreas, Signe og jeg fortsatte over klitterne og ned på stranden med resten af hundene. Hold nu op, hvor vi blev våde. Vi lignede en flok druknede mus, da vi nåede tilbage til sommerhuset, men heldigvis havde Bent tændt op i brændeovnen, så vi blev hurtigt tørre igen.

Og så var der dømt hygge og spil. 

Torsdag 28.12.17

Torsdag blev det tid til endnu en af juleferiens traditioner, nemlig en tur til Rubjerg Knude Fyr. Det var pludselig blevet godt vejr, så det var der også rigtig mange andre mennesker, der havde fundet på. Men uanset hvor mange mennesker der er, så er det et meget specielt sted. Masser af sand i kæmpe klitter, der flytter sig år for år, og store mængder af havtorn-buske, med smukke gule bær. Underligt at tænke på, at fyret sandsynligvis bliver revet ned i løbet af 2018. Fyret er i fare for at styrte i havet, så det bliver sandsynligvis flyttet længere ind i landet.Bent og Signe er enige om ikke at kunne lide højder - så de blev på jorden og holdt hunde, mens Andreas og jeg tog alle trinene op i fyrtårnet og nød den flotte udsigt.


Fredag 29.12.17

Fredag blev brugt til ”ingenting”. D.v.s. der blev selvfølgelig gået morgentur og tur om om eftermiddagen, hvor vi faktisk så noget for denne juleferie ganske usædvanligt: solen. 


Det blev til ca. 8 km. på en af vores faste gode ture, hvoraf en del selvfølgelig foregik på stranden. Om aftenen havde vi 4 meget rolige hunde.

 

Lørdag 30.12.17

Lørdag den 30. havde vi besluttet at indløse nogle af de gavekort, som Bent i løbet af året havde fået, bl.a. som dommergave. Så morgenkøkkenchefen fik lov at holde fri, og efter morgenturen kørte vi til Hune Bageri, hvor vi indløste 2 gavekort til luksus-brunch for 4 personer. Det var rigtig lækkert, og vi fik så meget at spise, at jeg faktisk ikke blev sådan rigtig sulten mere den dag. Læg især mærke til den flotte muffin med en macaron på toppen.


Det blev også til lidt shopping i et lækkert sport-outlet i Hune. Uh, jeg kiggede meget på en jakke, men endte med at beslutte mig for, at jeg ikke havde brug for den. Kan I se glorien over mit hoved? Til gengæld fik vi nye agility-sko, bluser, handsker, støvler og løbebukser med i posen.

Da vi kom hjem havde det sneet en lille smule, så hundene nød rigtig at løbe ude i haven, der er rigtig meget naturgrund, og meget lidt have. 
Søndag 31.12.17

Nytårsaftens dag startede med morgentur i tørvejr. Men da vi over middag overvejede, om vi skulle ud en gang mere med hundene, ja så silede regnen ned. Alligevel trak Andreas, Bent og jeg i regntøjet og fik gået en ordentlig tur på stranden, så hundene var godt trætte. Dazzler og Signe blev hjemme og hyggede på sofaen. Det var tydeligt, at de meget lange ture var lidt hårde for Dazzler, så det var rigtig dejligt for ham, at de kunne blive hjemme og hygge.


Nytårsmaden havde vi igen hentet hos ”Fårup Skovhus”. Lækre rejer til forret, utrolig lækker oksemørbrad med diverse tilbehør til hovedret, og 3 små lækre kager til dessert.


Dazzler fik sin Thundershirt på og lidt NAN1 – og alle hundene fik NAN1 på deres aftensmad i stedet for vand. De fleste slappede af hele aftenen. Kun Dazzler gik af og til lidt uroligt omkring, men det var ikke særlig slemt. 5 minutter i midnat puttede vi Hazel, Blitz og Dazzler i bur, og de var alle helt rolige og afslappede, selv om der var en del skyderi rundt omkring os. Heldigvis ikke lige udenfor, så vi kunne godt gå ud og nyde synet af det, uden at hundene blev alt for urolige. Så det blev en på alle måder hundevenlig god nytårsaften.

Mandag 01.01.18

Og nå ja, så manglede der bare det kedelige. Og selv om vi egentlig havde kalkuleret med tid til en strandtur, så valgte vi at droppe den, for regnen silede ned, og både hundene og vi ville være gennemblødt. Ikke noget problem for os, men måske ikke så rart for hundene, der skulle ligge mange timer i bilen på vej hjem.

Så efter morgenmaden – og de nybagte boller – så gik vi gang med at tømme juletræet og pakke sammen. Skabene skulle gennemgås for at få vores egne ting med hjem, tøj og andet pakkes ned og huset gøres rent. Hårdt og irriterende? Ja, og alligevel ikke. På en eller anden måde var det en fin afslutning på endnu en fantastisk juleferie. I morgen venter hverdagen med arbejde og træning hos Channie. Det bliver dejligt at komme i gang igen, både med arbejde og træning.

Hvis der så nu sidder nogen og siger, jamen hvad med Fanta? Han er jo slet ikke med på billederne – hvor er han? Ja, så er det fordi Fanta i juleferien først har været på ferie hos Pia, og siden har været på date med lækre Diva. Tak for hjælpen Pia. Den slags er jo ikke til at lave om på. Når det skal være, så skal det være. Så nu kan vi bare vente spændt på at se, om der har været så meget ”bid” at han bliver far til nogle små lækre hvalpe om et par måneder.


Rigtig godt nytår.


Ingen kommentarer: