Hele familien

Hele familien

søndag den 22. april 2012

Projekt "Væksthus væk"

På sydsiden af vores hus har der - lige siden vi flyttede ind i 1996 - været en form for terasse, der var overdækket og lukket med trapezplader. Vi døbte det væksthuset, for der voksede en kæmpe vin, der om sommeren og efteråret dækkede hele skuret med ranker og blade, og som faktisk også af og til gav kilovis af vindruer. Jeg tror, at den forrige ejer af vores hus har brugt det som et slags værksted. For os blev det bare til et opbevaringsrum, hvori der kunne puttes uanede mængder af ting, som burde være kørt på lossepladsen for længst. I flere år har vi talt om at fjerne halvdelen og få den der dejlige sydvendte terasse - men..... tid til den slags er jo ikke det vi har prioriteret højest, og derfor blev det kun til snakken og drømmen.

MEN ...... da vi tog til Sverige i påsken besluttede Andreas sig for, at NU skulle det være. Så han gik simpelthen i gang med at rive plader ned og tømme. Sikke et projekt, og hold da lige op, hvor vi blev overraskede og glade da vi kom hjem og så, hvad han havde gang i.

Siden har Andreas brugt en del eftermiddage, og vi har alle investeret et par weekender, og nu er projektet faktisk "brugbart".

Først skulle der fjernes og samles søm og skruer fra taget. De skulle jo nødig ende i en hundepote. Her er overentreprenøren i gang!

Et af projekterne var, at Bent kom hjem med den store trailer, og så blev der ellers tømt og kørt på lossepladsen til den store guldmedalje. Her begynder det at ligne noget.


Hov - nu kan vi pludselig begynde at se ud i haven.Det ene af vores soveværelsesvinduer vender ud i væksthuset, og nu har vi pludselig meget mere dagslys og sol. Fantastisk.

Her er det meste af taget og mange af væg-pladerne væk.
Traileren blev placeret uden for hækken, og alle pladerne blev samlet sammen og kørt på lossepladsen.

Gamle trapezplader splintrer nærmest som glas, så var hundene lukket ude fra den del af haven, hvilket de var noget fornæmede over. Hvad skal det nu til for? Monty og Chinook står ved hegnet og undrer sig - for der plejer jo ikke at være hegn der.

Første læs til lossepladsen var ud over pladerne et gammelt klædeskab og en del stolper, som ikke kunne genbruges. Det hele bliver bundet fast, og så går det afsted mod Skælskør.

Næste læs var så noget af indholdet fra væksthuset. Hold da lige op, hvor får man samlet meget skidt og skrammel sammen på 15 år. Det var simpelt hen så skønt at få ryddet ud.

Phew, Monty bliver træt af alt det havearbejde. Så er det godt at komme ind og putte sig i en kurv.

I dag søndag har vi så fjernet det sidste skidt. Det er blevet fejet, og eftermiddagskaffepladsen er flyttet om på den nye terasse. Frokosten blev nydt derude, og middagsluren også! Der er stadig mange timers arbejde, før det bliver helt super, men nu kan terassen bruges. Fantastisk.

Nu skal der ryddes op i ukrudt og mærkelige planter langs kanten. Jeg har indkøbt morgenfruefrø, så der kan blive lidt smukt at se på, og have nisserne Hubert & Hubert er flyttet ud.


1000 tak til Andreas, som satte det her store projekt igang, så vi fik taget os sammen og gjort det, som vi har talt om i flere år. Det er bare så dejligt, og vi er dybt taknemmelige over at have en søn, der bruger sin påskeferie på at overraske far og mor på den måde!

Ingen kommentarer: