Hele familien

Hele familien

mandag den 9. april 2012

Påske - fødselsdag og lidt mere

Her på den sidste aften i påskeferien vil jeg forsøge at gøre status over de sidste par uger. Hold da helt op, hvor tingene går hurtigt lige nu, så blogopdateringerne har ligget lidt stille på det sidste.


Jeg starter med det triste. Inden vi rejste til Australien fik vi Paddy røntgenfotograferet, da han helt klart lignede en, der havde ondt i sin ryg. Dyrlægens "dom" var "begyndende spondylose". I første omgang tog vi det roligt, da vi huskede fra Bessie, at så holdt smerterne op igen i en periode. Men sådan udviklede Paddy's sig desværre ikke. Uanset hvad vi prøvede, så var det helt klart, at han havde ondt. På et tidspunkt forsøgte vi at medicinere ham med smertestillende medicin, men Paddy har alle årene haft sart mave, og medicinen slog hans mave helt itu. Fredag den 23. april besluttede vi at stoppe med alle forsøgene og give Paddy fred. Vi gik en dejlig tur i skoven med ham og sendte ham derefter over regnbuebroen - op til Siffer og Meghann og Lis, som garanteret har stået parat og modtaget ham. Hvil i fred smukke blå dreng.Om lørdagen kørte jeg ud til Pia for at se hendes nye kat. Vi startede lige med at tage hundene en god tur i forårs-skoven. I nærheden af, hvor Pia bor, er der en lille bæk, hvor hundene hyggede sig og larmede, så ingen kunne være i tvivl om, at her var hunde-fest. De drønede frem og tilbage i vandet. Her er det Zippo, Ronja og Chinook der hygger sig.


Da vi kom tilbage fra skoven var Bent og Andreas også dukket op. Viva blev så glad for at se Bent, at hun synes han skulle have et kys i øret. Pia's yndige lille kattekilling hedder Nonno. Den hygger sig hos Andreas, mens Dazzler undrende spekulerer på, hvad det dog er for noget. Han havde vist glemt, at sådan en havde Pia også da han selv var hvalp.


Så blev det Skærtorsdag, og campingvognen blev pakket og gjort klar. Om eftermiddagen satte vi kursen mod Øresundsbroen. Vi skulle som de 2 tidligere år til Sverige for at deltage i Gåsahoppet - en agility-konkurrence i en indendørs fodboldhal med kunstgræs.


Når himlen er så flot blå ligner Øresundsbroen næsten et kunstværk!


Vi ankom til pladsen ved 18-tiden og fik sat campingvognen på plads samt slæbt vores ting ind i hallen, så vi var klar til næste morgen. Her er det Chinook og Monty der hygger sammen i sofahjørnet. Vi havde alle hundene med, da Andreas ikke helt vidste hvor meget han ville være hjemme i påsken. Men det gik bare super fint.


Alle 3 dage skulle der løbes en ag-klasse og en spring-klasse. Da Dazzler nu også er i klasse 3 (sidste år hentede han 2 pinde i klasse 1 til Gåsahoppet) var det super nemt, for vi skulle løbe næsten samtidig. Fredag lå begge vores løb om formiddagen. Så da vi var færdige gik vi over i campingvognen og spiste frokost, hvorefter vi kørte ud til Østersøen i håb om at finde en strand, så hundene kunne løbe lidt.


Desværre var stranden ikke særlig lækker, men vi fik gået en tur og fik håret blæst igennem. Så var det dejligt at komme tilbage til campingvognen og sætte varme på, lave lidt god mad og få et glas rødvin.


Lørdag lå vores løb senere, så vi kunne sove længe uden vækkeuret sat til, og vi kunne i ro og mag spise morgenmad og lufte alle hundene. Ren luxux. Til gengæld stod vi op til snevejr, og det fortsatte en stor del af dagen.


Vel over i hallen tog vi hul på dagens 2 løb, og lørdag lykkedes det os at få filmet lidt. Her er Dazzler's sping 3, hvor han endte som en flot nr. 18 af ca. 105 hunde. http://youtu.be/_ro7Mrq8pQY

Uha, Dazzler, det tager på kræfterne at løbe agility på højt plan. Godt man kan krybe ned under fars dyne og snuppe en lille morfar i løbet af aftenen.


Chinook har opført sig eksemplarisk. Han har ligget pænt og stille i sit bur og kigget på agility uden at være påvirket af det. Han har også hilst på en masse andre sheltier, bl.a. en del hvalpe. Her er det en anden lille sort/hvid fætter, der lige får en opfordring til leg.


Og her snupper han sig lige en slapper med sin mor, mens han tager et overblik over verdens-situationen.Søndag formiddag lagde Zippo ud med et flot ag-løb. Desværre røg der en pind, men resten var super. http://youtu.be/eBfWzEQBq7c
Søndag var der også en finale, hvor de 10 bedste klasse-3-hunde i hver størrelse samt vinderne af klasse 3 løbene havde kvalificeret sig. Både Dazzler og Zippo var kvalificeret, og derudover også Ann-Britt og Diesel. Blandt de små hunde var Susanne og Spirit den eneste danske ekvipage, og de gik sørme' også hen og vandt finalen. Sådan brormand! Mellemhundenes finale var tegnet af tyske Alexander Beitel, hvis baner virkelig havde fået folk ned med nakken, men nu skulle vores 3 træningsgange med Claudia Elsner her i foråret virkelig stå deres prøve. Desværre fik Bent skubbet Dazzler ud over et forkert spring, men Zippo fandt sit bedste Zuper Zeje Zippo-finale-mode frem, kom fejlfrit igennem og endte på en flot andenplads. Hvor er jeg dog stolt af min lille hund. Løbene kan ses her: http://livestre.am/1neiD Zippo kommer ca. ved 5.15 og Dazzler ved 8.20.
Gevinsten var en rygsæk og for 300 svenske kr. benzinchecks - en herlig brugbar ting :o) som Zippo her stolt viser frem.


Så var det efterhånden bare at pakke sammen og sætte kursen hjem igen mod Danmark.


Da vi kom hjem havde Andreas lavet alle tiders påskeægs-surprise til os. Bag vores hus er der et langt "skur" lavet af klare plastic-plader. I mange år har vi talt om at pille en del af skuret ned og lave en terasse - pladsen vender lige mod syd - men vi har aldrig fået taget os sammen. Men da vi kom hjem kunne vi se, at Andreas havde revet det meste af skuret ned, flytte endevæggen og lavet en ny dør. Ej hvor var det bare dejligt. Nu glæde vi os til næste weekend at få kørt alt affaldet på lossepladsen, så vi kan begynde at rette op på stensætningen og lave den sydvendte terasse, som jeg har fablet om i mange år. Tak!!!! Det var det bedste påskeæg man kunne ønske sig.


Og så har det jo været Chinook's 1 års fødselsdag. Allerede da Zippo var bare et par år vidste jeg med mig selv, at min næste hund skulle være en sheltie igen, og fra nogenlunde de samme linier som Zippo. Så da jeg fik muligheden for at få en hvalp efter Woogi var jeg ikke sen til at slå til. Jeg havde set 3 ud af 4 hvalpe fra Woogi og Carson's første kuld, og de er bare lækre. Smukke og arbejdsvillige hunde med godt temperement. Der var ikke noget at betænke sig på! Pia valgte Chinook til mig, og han har bare været super til mig. Hold da lige op - jeg synes det var lige "rundt om hjørnet" at jeg hentede den lille sort/hvide pels-bolle.


Vi er begyndt på forarbejdet til agility her i vinter hos Johanna. Det fungerer super godt, og jeg kan mærke at han fra gang til gang bliver mere og mere tændt. Det skal nok blive godt! For ca. 3 uger siden besluttede jeg mig for, at nu skulle han lære slalom. Jeg brugte ca. 10 minutter hver aften og 3 minutter om morgenen, og på 10 dage sad den rimelig godt - og efter 14 dage var han faktisk ret sikker i den og har også fin fart på. Dygtig dreng.
Stort tillykke til Upsi, Dream og Soya med 1 års fødselsdagen.

I dag har vi så haft gode venner, nemlig min gamle kollega Knud og hans søde kone Marianne til frokost. Knud og Marianne burde have en præmie, for jeg tror de snart er de eneste venner uden for hundeverdenen, der stadig hænger på. Tak for det, I to. Det var en hyggelig dag, og så fik jeg ovenikøbe en smuk buket kæmpe store hvide roser. De er bare så flotte.
Eneste tilbageværende projekt at fortælle om er så min hånd. Jeg har nu gået til behandling hos en special-ergo-terapeut i Tåstrup et par gange. Hun har udstyret mig med en jern-handske, som jeg skal sove med. Den skulle så være med til at rette fingrene ud, men jeg synes ikke der sker en smule.
Jeg skulle til forundersøgelse/journalskrivning på sygehuset i morgen, men det er flyttet på ubestemt tid. Egentlig tror jeg nok, at lige nu er jeg mest indstillet på bare at leve med mine krumme stive fingre. De gør ikke ondt - og jeg orker ikke at skulle opereres nu, med streng genoptræning bagefter. Det må jeg se at få besluttet endeligt i løbet af de næste par dage.
En dejlig påskeferie er slut, og jeg vil gå i seng, så jeg kan være frisk i morgen tidlig.

Ingen kommentarer: