Hele familien

Hele familien

onsdag den 1. januar 2014

Godt nytår

Så er juleferien snart slut - og vi kan kigge tilbage på nogle herlige fridage, som jeg synes vi har brugt fornuftigt med fokus på både hundene og familien.
 
Juleaften blev igen i år holdt i Pedersborg sammen med Steen, Bente, Lasse og farmor. Og selvfølgelig med alle hundene. For ikke at det skulle være alt for overvældende for gamle Zoë på 12, så havde vi bure med til vores 5 hunde - men på en eller anden måde, så fik Blitz charmeret sig til at komme ud. Ikke at hun var noget problem, nej, hun kravlede op i en klapkasse, der var tømt for julegaver - og så puttede hun sig der - foran juletræet, der i år var rekord-lille :-)

Så var det godt, at vi hjemme i Bisserup havde juletræ til loftet. Andreas havde både fundet det smukke træ - og pyntet det. Med stor respekt for alle de mærkelige ting, som hans mor synes SKAL på træet hvert år. Næsten hver eneste ting har sin egen lille historie, som måske handler om hvem vi har fået det af, eller hvor vi har købt. Mindernes juletræ - hvert år. F.eks. toppen, som er den fra min barndoms juletræ. Den er godt nok itu i den ene side - men på skal den. Jeg sætter den dog som regel selv på, for hvis den går helt itu - så er det nok bedst, hvis det er mig selv, der har ødelagt den.


1. juledag stod i afslapningens tegn. Min søster Ina og hendes mand Søren var i Karrebæksminde, så vi kørte ud til dem og gik en tur langs vandet. Det var lige noget hundene kunne bruge. Langs klinten var der ikke andre end os, og havet var oprørt og flot. :-)

2. juledag gik "turen" så den anden vej - d.v.s. Ina og Søren kom her. Til en god julefrokost og en lang tur i skoven.
Resultatet var 5 totalt udmattede hunde om aftenen. Dejligt at se.
 
 
 
 

De næste par dage gik med total afslapning. Gode traveturen i skoven og ved stranden. Brunch på Vivaldi (sølvbryllupsgave fra Heidi og Dennis), besøg hos Shop til Dyr og så Janni'e gode dobbelt-arrangement, forstået på den måde, at hun fik øvet sig i at dømme og deltagerne fik øvet sig i at løbe konkurrence. En super idé.

Søndag den 29. kom Heidi og Dennis med deres 2 søde drenge Casper og Asger her. Vi spiste brunch og hyggede nogle timer, og der blev selvfølgelig udvekslet julegaver.
Andreas havde sørget for det meste af madlavningen. Tak for det!

Casper laver mad til Andreas, mens Dennis og Asger prøver at få lagt de nye puslespil.

Asger blev også glad for sin flotte nye John Deere t-shirt.

Og Ticket prøvede at forklare Dennis, at selvf'ølgelig var han velkommen - men det der er altså hendes stol! Nå....... vi kan da også dele den.

Da resten af familien begyndte at pakke sammen koncentrerede Casper sig om mors mobil. Blitz hjælper ham.

Mandag den 30. blev det også til 11,5 km. i skoven. Det er en god tur, hvor både hundene og vi bliver godt trætte. Skoven bærer stadig præg af de 2 storme vi har haft, men heldigvis er vejene farbare nu.

Nytårsaftensdag startede vi med at køre en tur til farmor for at sige godt nytår. Skål i boblevand :-)

Derefter satte vi kursen mod Villa Galina udenfor Haslev. Her havde Lone Sommer igen i år arrangeret nytårsgåtur i skoven for hundetosser med familie. Vi var i år 23 hunde og vakte en del opsigt.

 Zippo fik sig en ny veninde. Hun hed Isa Maria og manglede en hund at gå med.

Og vel tilbage ved bilerne blev det lige til lidt snak og en kop kaffe, inden vi kørte hver til sit. Stor tak til Lone for igen i år at tage initiativ til dette arrangement.

Så var Blitz og hendes far også trætte, så de måtte have en lille "morfar" så de kunne holde sig vågne helt til midnat.

Hundene fik hver et stort kødben, og så var der ro, mens dronningen talte.

Som sidste år var det Andreas, der havde stået for den kulinariske del af nytårsaften. Og det gjorde han så - igen - så ganske fremragende.
Først rejer stegt med hvidløg og mynte - dertil avocadohollandaise og hjemmebagt hvidløgsbrød.


Dernæst raclette med 6 slags kød, store kina-rejer, kam-muslinger, de lækreste chorizo-pølser, 3 slags ost og diverse tilbehør.
 
Til det lækre kød nød vi denne fantastiske vin, som var en af vores sølvbryllupsgaver.

 
Og til dessert var der chokoladefondant, blåbær i gele og granatæblesorbet. Velbekomme!


 For at fordrive tiden til midnat måtte jeg lige banke drengene i "Logo Qwizz".


Nytårsaften i Bisserup var i øvrigt bemærkelsesværdig stille og rolig. Først ved 17-tiden hørte vi de første skud - og det var vel og mærke de første dette nytår. Dazzler havde sin thunder-shirt på. Det tager toppen. Blitz var fløjtende ligeglad. Så aftenen gik fint.
Men det blev alligevel sent før vi kom i seng, så vi var noget "klatøjede" den første dag i det nye år. Formiddagen gik med at afpynte juletræet og i øvrigt få ryddet op i køkkenet. Og så snuppede vi lige årets første strandtur. Der er godt nok ikke meget strand lige nu. Men hundene er ligeglade. Hold da op, hvor de hyggede.

 

Tak for 2013. Vi glæder os til at tage hul på 2014 og se, hvad der er i posen til os. Der er mange nye planer, så det skal nok blive et spændende år.

Phew, siger Blitz - det var sgu en hård nytårsaften. :-)

Ingen kommentarer: