Hele familien

Hele familien

tirsdag den 22. maj 2012

2 gode stævne-weekender og en tur med farmor


Det årlige DcH stævne i Løgumkloster har været en tradition hos os de sidste 3 år, og da Bent oven i købet var blevet spurgt om at dømme igen, så satte vi fredag den 11. maj kursen mod Sønderjylland.
Alle hundene var med, og vi er simpelthen så stolte over, at de respekterer det nye lave hegn rundt om campingvognen. Ikke en eneste gang er de hoppet over. Dygtige vovser.
Stævnet blev som sædvanlig afviklet til UG. Det kører bare professionelt efterhånden. Og så er der jo ikke mindst kagerne. Hvis man kan tale om en succes, der slår sig selv ihjel, så har det været Majbritt's hindbærsnitter. Hold da op, de er gode. Og selv om hun havde udvidet sortimentet i år med franske vafler, så er hindbærsnitterne stadig et monster-hit, der blever revet væk, smuglet ud af køkkenet og måske også solgt på sortbørs????
Vi mødte Chinooks brødre Dream og Upsi, og da Mette og familien skulle en tur til Tyskland og proviantere, havde vi Upsi i dagpleje. Vi satte ham uden at blinke ind i vores flok, og der løb han så rundt, som om det var dem han boede med til daglig. Her har han puttet sig ind mellem Chinook og onkel D.
På et tidspunkt opdagede han en DAME (Ticket), og hun gider ellers ikke de der pågående sheltie-hanner. Men Upsi må have noget helt specielt, for han kunne få hende helt op på stikkerne med score-ører og det hele.
Mandagen efter stævnet i Kloster havde jeg min sidste arbejdsdag på Førslevgaard Gods. Hvor trist :-(  Jeg stortrivedes virkelig på den plads - men når de skal spares er det jo ikke til at komme udenom, at der må rulle hoveder, og så var jeg nok på mange felter en luksus. Jeg er bare trist over, at de opgaver jeg har værnet om og holdt ved lige i et år, pludselig ikke skal laves mere på grund af besparelser. Det er en underlig fornemmelse. Men der kommer vel noget nyt til mig på et tidspunkt.

Så på min første "frie" dag  -som tilfældigvis var en tirsdag, hvor Andreas også har fri - kørte vi til Sorø og hentede farmor. Vi kørte ud til Kongskilde Friluftsgård for at gå en tur. Rødbøgen ved søen var simpelthen så flot, at den måtte jeg have et billede af.
 Zippo nød privilegiet at være eneste hund med på turen. En ting han satte stor pris på. 
Og farmor's rollator er jo heldigvis temmelig terrængående, så vi fik en dejlig tur i solen ned til Tystrup sø og retur.
Næste stævne er også efterhånden blevet en tradition, nemlig DKK-kreds 6 i Viby, arrangeret af Thorleif og hans erfarne folk. Igen i år blev dette stævne afviklet super flot, masser af flotte præmier og god stemning. Det er altid en fornøjelse at være i Viby.
For at holde blodsukkeret oppe havde jeg om onsdagen bagt både en rabarber-kokos-tærte og en omgang hindbærsnitter. Uhm, de får hurtigt ben at gå på, sådan en plade. 
 
Torsdag gik vi så i gang med at løbe. Bent og Dazzler var super seje torsdag. Først fik de et cert i spring3 :-) 
Og sandelig om de ikke lidt senere på dagen løb sig til endnu et cert - denne gang i agility.

Her poserer Dazzler nok så fint for fotografen med sine cert-sløjfer.  
Også i Viby gik det fint med at holde sig indenfor det lave hegn. Og det til trods for at vi lå lige ud til "hovedfærdselsåren"
Selv når yndlingsveninden - Viva - kom forbi, blev de indenfor hegnet. Det var godt nok ved at vælte, men de blev der :-)
Monty nyder rigtig meget, at det nu er så fint vejr, at han er med ude til stævnerne. Han finder sig en plads i solen, og så er han ikke til at drive indenfor før vi nærmest bærer ham. Han får hilst på alle ex-konerne og børnene. Denne gang blev han fotograferet med barnebarnet Sandy, og jeg håber, at Hanne huske at sende mig et billede.
Chinook er jo også med, og han keder sig bravt. Jeg tager slalom-pinde og et par spring med, så vi kan "lege" lidt ind imellem, men puha, han synes det er nogle laaaange og kedelige dage. Den ene dag fandt han dog en yndig lille Parson Russel Terrier som gerne ville lege.

Under den ene præmieoverrækkelse prøvede Chinook ihærdigt at charme nogle guffer fra Randi, og det ser sandelig ud som om projektet lykkedes. :-)

Faktisk er det sådan, at nu hvor vi kun har 5 hunde, så kan de alle sammen stå på en lang række i teltet. Det er flere år siden, vi har kunnet det. De sidste par år har vi pakket på kryds og tværs, når vi havde dem alle med. Og heldigvis tager de det helt afslappet, at de kan se ud. Det er kun lige, når en skal ud og løbe, at der bliver lidt larm.

Torsdag var en noget blandet oplevelse rent vejr-mæssigt, og fredag morgen var der da også frost på græsset, da vi stod op for at stille os i kø til morgenbrusebad.

Fredag var vi så heldig, at Xena's søde mor Annemette, som har været på Cup-cake-kursus, satte disse 2 af hos os. Og jeg kan kun sige, at de så flotte ud, og de smagte fantastisk.

Ikke at det forhindrede, at fredag eftermiddag gik vi temmelig sukker-kolde. Og da Søren alligevel var i byen, sendte vi en brevdue med et ønske. Sandelig, om han ikke forstod lige nøjagtig, hvad vi ønskede os. Se bare det smil han kommer med der :-) 
Og se, hvad der var i kassen. Hm.... mon det kan opvejes af 4 agility-løb????
Vi deltog også i år i Maxi-Zoo Cup sammen med Karin og Bluei. Vi endte sådan nogenlunde midt i feltet, og vi havde det rigtig sjovt. Kurt og Sofie havde igen fundet på finurligheder for at drille os, og med Allan fra Hvalsø som medlevende speaker, så blev det en rigtig sjov, men også meget lang klasse. Cup'en blev vundet af holdet fra DcH Maribo, og vi er vældig stolte af søster Woogi og brormand Dweet, som var med på holdet. Tillykke til jer alle 3 :-)


Lørdag aften kørte de fleste hjem, men da vi skulle til Havndal (ca. 1 time mere nordpå) og holde kursus, så blev vi og sov på pladsen.  

Søndag morgen lunede Søren rundstykker på Cop-grillen, og vi havde hyggelig morgenmad sammen med Karin og Søren. Ticket fik lov at slipe for drengene og ligge udenfor indhegningen med sin morgen-tygge-ting, hvilket hun straks benyttede sig af.
For da hun var færdig med sin tygge-ting forsøgte hun ihærdigt at fortælle Karin, at hun godt måtte få mad ved bordet, og at hun i øvrigt næsten aldrig fik mad. Hm... miss Tick - men det virkede!
 
Søndag kørte vi op til Louise, som har Dazzlers søster Dixie. Der havde vi lovet at lave kursus for en flok hundeførere, hvoraf en del havde meget lidt erfaring. 9 friske kursister stillede op, og vi havde en rigtig hyggelig dag. Jeg synes altid det er så sjovt at undervise nybegyndere og opleve deres forundring og glæde, når ting lykkedes. Bent havde fornøjelsen af dem, der havde lidt mere erfaring, og det blev også til meget god erfarings-udveksling mellem kursisterne. Tak Louise fordi vi måtte komme - og vi håber I får gang i jeres netværk af små klubber. Det er en rigtig god idé, at I kan finde ud af arbejde sammen på den måde i gør.

Turen hjem var laaaaaaang - meget længere end turen den anden vej, pudsigt nok. Men vi fik hentet campingvognen i Viby og sat den tilbage i "dagplejen" i Dong, så den er klar når vi kører til Ribe næste weekend. Derefter skal den med hjem og gøres ren og tankes op med både det ene og det andet inden ferien. :-)
Ingen kommentarer: