mandag den 7. februar 2011

Hyggelig tur til Ribe

Årets første indendørs agility-stævne på gulvtæppe blev traditionen tro afholdt af Ribe Hundevenner i Ribe-hallen. Desværre havde meget få hundeførere valgt at tilmelde sig til dette stævne. Det bevirkede til gengæld, at vi var rigtig tidligt færdig begge dage.

Vi havde ved hjælp af Ribe Turistbureau fundet en super B&B 5 minutter nord for Ribe hos Karin, som var noget af det mest gæstfrie, man kan forestille sig. Vel ankommet fredag aften blev vi installeret i det lyserøde værelse - og at det med det lyserøde var gennemført, kan tydeligt ses af følgende billeder:
Vi blev budt på aftenkaffe sammen med et tysk par, der også boede i huset, og derefter var det tidligt i seng, så vi kunne være klar til næste morgen.

Lørdag var det store hunde. Bent skulle løbe med Ticket og jeg skulle løbe med Aya. Hvordan det gik med Aya kan I læse på Aya's og min agilityblog:
http://www.agilitymedaya.blogspot.com/, men uanset resultatet, så havde vi en fest, Aya og jeg. Bent og Ticket kom igennem de 2 ag-klasser sådan nogenlunde, disk i det ene og fejl i det andet, men alligevel pæne løb med fint tempo. Til gengæld tog de revance i spring 2, hvor de blev nr. 2 og hentede en pind.

Normalt lufter vi jo hunde på engen bag vandrerhjemmet, som i øvrigt hedder Hovedengen - fordi det var der man i gamle dage udstillede hovederne fra dem, der som straf havde fået hugget hovedet af. Noget makabert...... Men denne gang kunne vi om lørdagen næsten ikke komme ned på engen. Om formiddagen gik vandet helt op til nedgangen til engen (den mørke streg nederst i billedet), om eftermiddagen havde det dog trukket sig lidt tilbage.

Allerede ca. ved 14-tiden var vi færdige, så vi besluttede os for noget frisk luft. Det blev til en tur til kammerslusen. Sluser er fantastiske bygningsværker, og på kammerslusen var der mulighed for at hundene også kunne få "en på opleveren" og prøve noget ting.

Først gik vi en tur langs diget. På trods af det storslåede ved naturen, så var det en blandet oplevelse, for vinteren havde bragt mange underlige ting på land, og nu hvor sneen smelter kommer det alt sammen frem: plasticflasker, træer, diverse beholdere.... Ikke kønt.

Godt vi havde vores tykke dragter, for vinden var bidende - men de gør nu ikke meget godt for ens facon. ;-) Og prøv så lige at få alle 4 til at stå stille mens der bliver taget billede.

Her poserer Ticket dog nydeligt på toppen af diget.

Her er diget set fra kyst-siden. På toppen af diget kan man se den smalle bro.

For hundenes skyld gik vi et par gange frem og tilbage over den smalle jernbro over slusen. Det klarede de flot alle sammen.

Og så måtte vi også lige over bil-broen, som var noget bredere, men stadig af metal med små huller i - lige til en hundenegl. Heldigvis var der en gang-sti uden huller i den ene side, så vi kom over uden skader.

På vej tilbage til vores B&B fik vi så synet af Hovedengen fra den anden side, ind mod vandrerhjemmet, og der kan man rigtig se, hvordan åen er gået over sine bredder. Det var fantastisk at se. Det var virkelig naturens kræfter, der havde lavet opvisning for os.

Vel tilbage i B&B'en kunne vi så se omgivelserne i dagslys. Et hyggeligt lille gult hus.

Og en hyggelig lille gårdhave. Jeg kan godt forestlille mig, at om sommeren er her dejligt at sidde. Hvis nogen har lyst til at bo hos Karin, så har jeg hendes telefonnummer.

Resten af eftermiddagen og aftenen gik med at banke hinanden i Rommy på den (selvfølgelig) lyserøde dug og drikke rødvin af papbægre til de pizzaer vi hentede i Ribe.

Søndag var det så små og mellem-hunde, så vores to sheltie-fyre skulle i aktion. Det var Dazzlers første forsøg på gulvtæppe, og i det første løb kunne man godt se, at han er en lidt forsigtig fyr, der lige skal se tingene an. Men derefter spurtede han bare afsted, og han vandt endda den extra AG1, desværre med en enkelt slalomfejl. I spring 1 glemte Bent banen, og så blev de disket, men det var bestemt en god oplevelser for Dazzler.
Her er Dazzler's vinder-AG1:
http://www.youtube.com/watch?v=acr19I9MFZM

I pausen mellem AG-løbene og spring-løbene var Bent med til at bære felt-forhindringerne ud, og da han gik baglæns mens han bar balancen ud sammen med Thomas - ja, så mistede han balancen og faldt over en stor sten, så i dag går han rundt og ømmer sig og har et flot stort blåt mærke på sin albue. Stakkels Bent.

Sidst Zippo løb på det gulvtæppe gled han rundt, så mine forventninger var ikke ret høje. Første løb gik i kludder og vi blev disket, men de 2 næste løb gik super, og Zippo vandt dem begge. Den extra AG3 var sådan en bane, som handligsmæssigt måske ikke var så svær igen, men den var bare underlig at huske. Så er det ekstra sjovt at vinde.
Her er Zippo's spring 3:
http://www.youtube.com/watch?v=dnq9zGyZASE

Allerede 14.15 sad vi i bilen, på vej hjem. Og tja... lige før Kolding lukkede jeg øjnene - og beeep, så var det Storebæltsbroens betalingsanlæg, der vækkede mig. Det gik hurtigt! Så ud til Pia og aflevere Aya og hjem til Bisserup. Vi var helt hjemme ved 17-tiden, og det er da herligt, men det havde nu været sjovere, både for deltagerne og for arrangørerne, hvis nogle flere havde meldt sig til stævnet.

2 kommentarer:

Berit Bilde sagde ...

Tak for sidst. Sikke da et værelse. Det er da gennemført lyserødt (jeg må straks skrive til Laila)

Lone Sommer sagde ...

Håber, at det var Bent, der kørte bilen hjem ;-)