søndag den 24. maj 2020

Hvad sker der nu? Ingenting? jo, der sker en masse!


Selv om det stadig føles som om verden står stille - eller hundeverdenen i hvert fald - så sker der en masse i vores liv. Der sker bare nogle andre ting, end det der plejer at ske. Nogen ting er helt klart noget, hvor vi ikke forventer at det sker igen - og nogen ting er kommet for at blive. Nye venskaber og muligheder for at træne hund er opstået undervejs, og dem satser vi helt klart på at de skal blive. 

Vores hunde

Vores hunde har det godt! De har nu i ca. et halvt år spist Kronch og fået lakse-olie fra Henne Pet Food, og de stor-trives på det. De har smuk, blank og blød pels og de har masser af energi. Selv Gimli, der tidligere havde nærmest ru børster ned over ryggen, er nu blød og lækker at klappe. Vi er super stolte af at være sponsoreret af Henne Pet Food, og vi er faktisk lidt kede af, at vi ikke rigtig kan komme ud og "vise os frem" til stævner i år. Det kommer vi forhåbentlig snart til igen.

Træning

Da hele  Danmark lukkede ned, ja da lukkede vores træningsplads i Næstved selvfølgelig også ned. I starten var det ærgerligt, men ok. Men efterhånden manglede vi helt klart et sted at træne - og ikke mindst det sociale sammenhold med vores klubkammerater. Den gode snak om alt muligt, den gode omsorg for hinanden, og de gode grin.

Mirakuløst fik vi en mulighed for at træne privat sammen med nogle af vores bedste venner, og det har nok reddet vores humør gennem hele den her Corona-tid.



Ikke bare fordi vi igen fik mulighed for at træne med vores hunde - men også fordi vi der fik alle de gode snakke og grin - og gode kager 😍



Selvfølgelig blev der også trænet hund, men tak for alle de gode dybe samtaler om alt lige fra avl, hunde og hundetræning til andre mere hverdagsagtige emner.
Ingen tvivl om, at hundene har nydt de mange gode timer - men det har vi sandelig også. 



Vi har været rigtig gode til at tilpasse træningen, så der både var noget for de unge hunde, og noget for de lidt ældre og lidt dygtigere. Og ud over agility, ja så har jeg i hvert fald fået trænet masser af lydighed med Hazel. Jeg har fået tonsvis af brugbare tips og hjælp - og jeg er bare så stolt over, hvad min lille brune hund kan.



Delta's nyeste ven er Easy - en ung labrador med lige så meget krudt i r.... som hun selv har. 



Easy har lært Delta at svømme. Men hun har desværre ikke lært hende at apportere 😁😁



Og som en lille "sidegevinst", så har Hazel sandelig også fundet ud af, at det er hyggeligt at svømme. 



Selv om træning i klubben nu er begyndt igen, så mødes vi heldigvis stadig en gang imellem med vores lille private træningsteam og "ordner verdenssituationen" - og nå ja, træner lidt hund.

Tough'Ys fødselsdag

Nogen mennesker påstår jo, at når noget står på Facebook, så er det sandt! Men selv om det ikke stod på Facebook på dagen, så er det stadigvæk sandt, at lille Totte fyldte 5 år den 3. maj.



Totten er stadigvæk verdens sødeste, kærligste og gladeste lille Tot. Han har en fanklub så stor, at enhver professionel fodboldspiller vil være grøn af misundelse, og han er 100-meter-mester i at snøre folk. Men man kan ikke lade være med at elske den lille fyr, uanset hvor uartig han er. Nu er han faktisk ikke særlig uartig, men han har helt sin egen mening om hvad han har lyst til at lave og hvornår. Og den er han ikke nem at rykke fra. Tillykke med fødselsdagen lille søde Tot - og lov mig, at du bliver 100 år!!!

Terrassen

En af de gode "bivirkninger" ved Corona-krisen er, at vi har fået lavet vores terrasse. Der er ryddet op, flyttet en væg og der er lagt nyt tag på. Og så er vores havemøbler "genopstået fra de døde" ved hjælp af masser af knofedt og flid fra søde Mette. Mette er Signes søster - og rygterne sagde noget om, at Mette kedede sig en smule mens hun var hjemsendt fra sit studie. Vi spurgte om hun havde lyst til at genoplive vores havemøbler og 2 gamle taburetter fra min fars tid på De Bornholmske Jernbaner - og hold nu op et flot stykke arbejde. 


Vores terrasse er nu igen blevet et sted, hvor man har lyst til at opholde sig, og de gamle taburetter er forsynet med "udendørsvenligt" stof og også flyttet på terrassen. Tak for flot arbejde, Mette!


Fanta

Som rigtig mange allerede ved, så har Fanta de sidste 2 år boet hos vores gode veninde Birgitte i Fredensborg. I starten var det som legekammerat til Birgittes anden sheltie Midni, mens Birgitte ventede på sin border collie. Men som tiden gik begyndte Birgitte at træne med Fanta, hvilket jo lige er noget han elsker. Og efterhånden lå det ligesom i kortene, at han nok aldrig kom hjem til Bisserup igen, andet end på besøg. Fanta har bl.a. boet her i 14 dage mens Birgitte's border collie skulle komme sig efter et uheld, og han er glad for Bent og mig - men han elsker Birgitte.
Så med klump i halsen og en lille tåre i øjenkrogen har jeg nu overdraget Fanta til Birgitte. Jeg ved, at han får det bedste hjem og at han bliver elsket og passet ud over alle grænser. Men det var alligevel lidt underligt at det nu er så "endeligt". Heldigvis ser vi jævnligt Fanta, og sådan bliver det forhåbentlig ved med at være. 

Bent's knæ

Midt under Corona-krisen blev det endelig tid til at Bent skulle have ordnet sit knæ. Efter ca 8 uger med en støttende knæ-bandage (støtte-stativ) fuldstændig uden den ønskede virkning, kom indkaldelsen til operation. Bent havde virkelig set frem til den dag, hvor han igen kunne gå normalt uden smerter. Og på privathospitalet Aleris-Hamlet i Ringsted gik det fuldstændig planmæsssigt og lynhurtigt. Jeg nåede nærmest ikke hjem og starte op med at arbejde igen, før Bent ringede og meddelte, at nu kunne jeg godt komme og hente ham. 

De første dage gik det meget forsigtigt, men det afholdt ikke Bent fra at tage med ud og træne. Godt placeret i en stol med benene oppe og tæppe om, kunne han sagtens kommentere vores indsats på banen! 


I perioden, hvor Bent ikke må løbe er Christian sat ind som co-driver på Gimli, og det går bare så flot. Gimli har aldrig løbet med andre end Bent, og Christian har aldrig løbet seriøst med en border collie før - men de lærer begge to en masse, og det er fantastisk at se, hvordan de udvikler sig. Gimli er fantastisk til at abstrahere fra at Bent sidder ved sidelinien og kommenterer. Han ænser kun Christian mens de løber. Men når vi kommer hjem er han igen fars hund og klistrer op ad Bent. Kæmpe tak til Christian for at holde Gimsen i form og i gang. 



Der skal gå 6 uger efter operationen, før Bent må løbe igen, men denne weekend er han begyndt at træne på kondicyklen for at få gang i knæet (og måske også lidt for konditionen). Det går heldigvis stadig fremad, og i dag har han f.eks. kørt bil for første gang efter operationen. Det var endnu en hurdle på vejen mod "normalt liv".


And life goes on

Danmark er ved at åbne op igen. D.v.s. hunde-Danmark er jo stadig delvis lukket, så vores weekender giver stadig mulighed for f.eks. at gå i byen og spise. Så Bent inviterede (næsten på eget initiativ) sin kone på frokost på Alt Godt i Næstved. Det sker ikke så ofte, at vi går ud og spiser, men når det sker, så er det tit der, vi ender. En lækker sandvich med oksefilet - masser af det - i en sprød og lækker bolle. 

Og næste uge begynder Bent at tage på arbejde igen. Godt nok kun hveranden dag i starten, men det er endnu et skridt. 

Det bliver spændende at se, hvad sommeren byder på af aktiviteter. Pas nu stadig på jer selv! Corona er her stadig, selv om den er på vej nedad. 

Ingen kommentarer: