Hele familien

Hele familien

søndag den 21. august 2016

2 weekender med meget hund

Og sådan bliver det nok ved, indtil DcH DM er overstået sidste weekend i september - men vi forsøger at leve et nogenlunde normalt liv ind imellem - sådan noget med aftensmad til normal tid og kontakt til familien. Jeg synes det er spændende at være en del af så stort et arrangement, men det er også hårdt, og det tager vandvittig meget tid. Så nu glæder jeg mig til det er overstået.

Nå, men tilbage til sidste weekend, hvor Pia og jeg igen tog på tøsetur. Denne gang medbragte vi - ud over os selv og vores hunde - 6 sheltiehvalpe på 7 uger, fulde af krudt i r.... og super charmerende.Jeg er sikker på, at dem der er så heldige at få en hvalp fra dette kuld, de får en hund med gang i.

En gang imellem var vi nødt til at putte Pia i bur for at holde styr på hende. Det var en næsten umulig opgave :o)

Vi havde været så heldige, at vi fik lov at overnatte i DcH-Koldings klubhus. Så i det ene hjørne af opholdsrummet havde vi vores lejr. Her er det Zippo, der har snuppet Pia's luftmadras og hvalpene der sover på resterne af min. Den kunne nemlig ikke holde luft, så fredag nat sov jeg nærmest direkte på flisegulvet. Ikke noget min halvgamle krop var begejstret for - og ikke noget jeg har tænkt mig at gøre igen foreløbig. 

Andreas og Signe var også taget til Kolding for at hjælpe til, og ind imellem var Signe med til at underholde hvalpene. 


Faktisk var det en næsten umulig opgave at gå normalt, når de 6 små fræsede rundt om mine fødder, og Zippo og Dazzler samtidig forsøgte at undgå dem. 

Her er der en lille hyrdehund, der øver sig på at hyrde .......  eller noget :o)

   
Resultatmæssigt var der ikke så meget at skrive hjem om. Dazzler løb 2 springklasser hver dag, og vi vandt et hver dag og blev disket i et. Det sidste løb Maiken for mig, for jeg var simpelthen ikke lige "in the mood" på det tidspunkt - og så skal man lade være!

Fanta kører riiiiiiigtig højt, når han løber agility. Så højt, at han ind imellem er næsten umulig at få kontakt til. Det er ikke noget problem til træning, og han springer også ok på 35 cm., men han bliver så tændt, at han ikke kan "rumme" at høre, hvad han skal. Nu prøver Bent at tage over for at se, om han kan "knække koden". Og så koncentrerer jeg mig om vores lydighedstræning. 

Mens jeg var i Kolding var Bent og Blitz taget i den modsatte retning. De havde nemlig været dygtige og kvalificeret sig til at deltage i Nordisk Mesterskab i agility i Norge. Bent havde glædet sig meget til at skulle prøve Blitz af i landsholdssammenhæng, og de havde en rigtig god tur.

Her er Bent og Blitz klar til indmarch i deres fine landsholdstøj.

De kørte med Susanne Prier og tog af sted tidlig fredag morgen. De ankom på stævnepladsen fredag sidst på eftermiddagen  - i regnvejr og for Bent’s vedkommende uden regntøj - for at afvente dyrlægekontrol og træning om aftenen. Men da det var tid for dyrlægekontrol og træning blev det tørvejr og begge dele gik fint.


Lørdag skulle der så løbes en ag-bane og en sp-bane, og Blitz lagde ud i fin stil med et fejlfrit ag-løb og en placering som nr. 20 ud af 40 J. Springbanen endte desværre med en disk på en bane, hvor over halvdelen blev disket.

NM blev afholdt i meget smukke omgivelser

Spændingen var derfor stor søndag, hvor der skulle løbes en ag-bane mere – og her viste Blitz fin stil igen med endnu et fejlfrit løb og en placering som nr 10. Herefter skulle det samlede resultat gøres op, idet den individuelle stilling gøres op som det samlede resultat af alle 3 løb.

Summa summarum endte Blitz og Bent på en 22. plads og var 6. bedste dansker. Bent var meget glad og stolt over resultatet, og Blitz’s udvikling på de 3 år, hun har været hos os.
Alt i alt var det en fantastisk tur med fed stemning, super opbakning fra såvel landsholdsledelsen som de øvrige landsholdsdeltagere, og en rigtig hyggelig tur med Susanne også udenfor stævneområdet.


Bent kom hjem sent natten mellem søndag og mandag, så vi kørte Andreas' bil ud til Susanne, så jeg ikke skulle op og hente ham midt om natten. På vej hjem kørte jeg mod denne flotte solnedgang. En smuk afslutning på en dejlig weekend.


Denne weekend var det så meningen, at vi skulle følges ad - og det gjorde vi da også ...... noget af tiden. 

Vi startede med fredag aften at køre ud til Pia og hente lille Trille. Trille skulle med til Jylland og bo hos Kirsten, og vi havde lovet at tage hende med. Da vi kom hjem med hende satte vi hende ned mellem vores hunde, og det tog hun fuldstændig i stiv pote. Sej hundehvalp! Men vi var også begge stolte af vores egne hunde, som uden videre accepterede den lille bitte hvalp og passede på hende.


Lørdag morgen stod vi op kl. 4 !!!! Altså som i "fire" - frygtelig tidligt! Vi skulle til Gram slot, hvor Ribe hundevenner afholdt stævne. Bent skulle løbe og jeg skulle hygge og se på den friluftsmesse, som samtidig var på Gram slot. Ved frokosttid, mens jeg gik inde på messeområdet, kom der pludselig en opringning fra Emily Kew, at Merry var gået i fødsel. Shiiiiiit, det skulle jo først være på mandag - og hvad nu???  Da panikken havde lagt sig, kastede jeg mig i bilen og kørte mod Horsens. Inden jeg nåede frem havde Merry født 3 hvalpe, men jeg nåede at være med til de sidste 2.

Velkommen til verden til  Splodge, Basse, Micro, Life og Macro. Jeg glæder mig til at lære jer nærmere at kende.


Nu kan jeg sætte dato på - og den 15. oktober henter jeg min nye lille bordercolliehvalp. Jeg har været totalt vild med Merry siden hun var hvalp, og at få en hvalp efter denne lækre tæve har været mit store ønske i lang tid. Nu går de næste 8 uger alt for langsomt.

Sidst på eftermiddagen satte jeg næsen mod Gram slot igen for at samle Bent op. Desværre fik han ikke den ønskede DM-udtagelse, så det var op og af sted til Vestegnen søndag morgen. Bent tog Blitz, Dazzler og Fanta med, mens Zippo, Tough'Y og jeg puttede os tilbage under dynen. Vi nød søndagen i fred og ro med forskellige hjemlige projekter.

Heller ikke i Vestegnen lykkedes det at få den ønskede DM-udtagelse, men til gengæld fik Blitz sit andet springcert. Kæmpe stort tillykke til Bent og Blitz. I rykker jer hele tiden, og I er et fantastisk makkerpar. Tak fordi jeg får lov at låne hende en gang imellem.


Så vinker en ny arbejdsuge forude. Og næste weekend står den på Sjællandsmesterskab i DcH og stævne i Nykøbing. Det plejer altid at være super hyggeligt, så vi glæder os.

Ingen kommentarer: