søndag den 2. september 2018

Vi er tilbage på sporet

Så gik der endnu en dejlig weekend med det, der fylder rigtig meget i vores liv - nemlig vores hunde. 

Lørdag stod den på agility hos Sydfalsters Agilityklub. Bent skulle være dommer og jeg skulle løbe med Hazel. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at når første banegennemgang er kl. 8.00 i Væggerløse - og man inden det skal have checket banen, sat telt op og drukket morgenkaffe, ja så skal man frygtelig tidligt op. Jeg hader, når der står 4.xx på vækkeuret, når det ringer. 

Men vi havde forberede os godt, og vi havde vores morgenmad med i bilen. Ostemad til Bent og skyr med müsli og frugt til mig. Vi er (heldigvis) begge til god solid morgenmad - ellers kommer vi ikke rigtig i gang med dagen.


Dertil et stort krus dejlig nylavet kaffe. Så kan man faktisk alligevel ikke rigtig beklage sig. Når så vejret ovenikøbet viser sig fra sin smukkeste side, ja så var der lagt op til en rigtig dejlig sensommerdag.Det var et dobbelt klasse 1+2-stævne, og Hazel og jeg skulle først løbe efter frokost. For at få tiden til at gå medbragte jeg noget legetøj (= camera) og brugte tid på at fotografere klasse-1-hundene. Det kom der heldigvis rigtig mange fine billeder ud af. Jeg elsker altid, når nogen andre har fotograferet mine hunde, så som sådan en slags "pay back" har jeg selvfølgelig lagt dem ud på den Facebook-side, der er lavet til det formål. Men her er lige en lille smagsprøve.Bent havde lavet super gode baner med masser af flow og alligevel mulighed for lidt handling (synes jeg - men jeg er måske ikke helt upartisk i den sammenhæng). Det blev til i alt godt 200 starter, som dagens dommer skulle koncentrere sig om. Sæt i gang.


Birgitte kom for at deltage med Midni, og hun havde selvfølgelig Fanta med. Fanta er for tiden udlånt som selskab til Midni, men det betyder ikke, at jeg elsker ham mindre. Min smukke blå dreng. 💙
Hazel løb super godt. I første AG-løb røg der desværre en pind og i det andet gik der koks i noget af det, så vi er heldigvis stadig i klasse 2 og mangler stadig 1 AG-pind. Springløbene gik også super, og vi vandt ovenikøbet den sidste af dem. Her er min smukke brune stjerne på vej i flyvende fart.


Der er rigtig mange ting, jeg elsker ved Hazel - men en af dem jeg værdsætter mest er hendes "cool" atitude i startområdet. Det gør mit løb meget nemmere. Jeg kan stå op memorere banen eller hygge-snakke med nogen - og jeg kan gå langt ind inden jeg kalder. Hun rokker sig ikke ud af pletten, før hun får lov. I'm in loooooove. 💖


Og når jeg nu er i gang med at skrive om "in loooooove" - så må jeg også lige sige, at jeg er forfærdelig meget "in loooooove" med ham her. Søde dejlige Bent, som på trods af, at han har stået i bagende sol og dømt over 200 hunde om lørdagen, ja så kører han selvfølgelig med mig og Hazel til lydighedsprøve om søndagen. Tak søde Bent, fordi du er som du er. I dag havde jeg virkelig brug for dig, og du var der for mig hele tiden. Totalt "in loooooove" 💘


I dag har jeg nemlig været til endnu en C-prøve, og ovenpå mit mildt sagt temmelig ringe resultat sidste søndag, så var jeg mega nervøs. Alle som har arbejdet med hunde ved, at sådan en nervøsitet, den går lige gennem linen og ned i hunden. Men med masser af opbakning fra Bent, så kom jeg i gang med min prøve - og det blev meget bedre end sidste uge. Desværre synes Hazel at figuranten så lidt farlig ud, så hun ville ikke give hals, men det var også det eneste minus. Og det helt fantastiske var, at vi fik 10 point (som er maks) i lineføring. Jeg hader den øvelse. Programmet er dødssygt, og rigtig mange begynder-hunde "dør" lidt i lineføringen. Jeg er godt klar over, at det handler om forkert indlæring, men jeg har ikke så meget lydigheds-grej i min værktøjskasse. Og 10 !!!!! Hold da op, hvor jeg jublede.


Der var selvfølgelig et par små andre fratræk, som f.eks. genstanden i det frie søg, som lige skulle myrdes inden Hazel kunne aflevere den. Men hold da op, hvor var det en dejlig fornemmelse at køre hjem med.

Gimli var også med til lydighedsprøve. Han mødte en sød lille hvalp som han fik leget lidt med, og så fik han trænet lidt med sin far. De var også ude og gå en tur på en meget befærdet vej. God træning til en lille fyr, der er lidt for glad for at kigge på biler.


I morgen er det arbejdsdag igen. Jeg er i øvrigt vældig glad for mit nye arbejde. Jeg kan mærke, at det bliver godt hen ad vejen, og det giver mig ro i maven at vide, at jeg nu har et "rigtigt" arbejde, som jeg ved jeg kan udføre. Så nyder jeg i øvrigt min køretur - især om morgenen, hvor turen hen over Farøbroen er utrolig smuk, i al slags vejr. Næste weekend er der DKK-DM i agility for Bent og endnu en C-prøve for mig. 

Ingen kommentarer: