tirsdag den 2. oktober 2012

VM dag 1

Mandag havde både Bent og jeg fri, og planen var, at når Andreas var kørt på arbejde, så skulle vi sove videre et par timer, og så pakke. Men da ingen af os rigtig kunne falde i søvn igen, så besluttede vi os for at gå en tur med Zippo i stedet (alle de andre var afleveret søndag eftermddag i deres feriefamilier) . 

Da Bent begyndte at pakke bilen måtte Zippo lige afprøve den nye seng i bilen, og den blev heldigvis godkendt.
 
 
Så klokken 20.12 satte vi os i bilen og satte kursen sydpå. Turen gik fint - et enkelt lille kiks i et vejarbejde med nogle veje, der var så nye, at de ikke var på gps'en - men ellers uden problemer.
 
Efter vi havde spist morgenmad på en tank kørte vi det sidste stykke. Noget af det ad meget små veje, men tilsyneladende havde flere af danskerne været den tur, så det var nok ikke helt forkert. Det var blevet dagslys mens vi spiste, og nu kunne vi rigtig nyde det flotte landskab.
 
Fremme i byen hvor vi bor: Jablonec Nad Nisou, fandt vi vores hotel. Desværre er parkeringsforholdene lidt vanskelige, men resten er rigtig ok. Vi bor på 3. sal, bag granerne :-)
 
 
Vel installeret på vores værelse startede vi med at forsøge at få noget frokost. Det er jo ikke nemt, for alle spisekort udenfor restauranterne er KUN på tjekkisk! Men til sidst kastede vi os ind et sted, hvor de ikke talte hverken engelsk eller tysk - men ved hjælp af fagter lykkedes det alligevel at få noget dejlig mad. og Cola er jo heldigvis et internationalt ord.
 
Så forsøgte vi at hvile lidt, men da hotellets nabo er et hus under renovering blev det ikke til så meget. Vi valgte i stedet for at gå en lang tur med Zippo. På bykortet fandt vi en sø, som vi gik efter, og det viste sig at være et rigtig smukt sted. Der var en gammel dæmning. På den ene side af dæmningen var der en sø - den så nyanlagt og kunstig ud, det lignede faktisk en slags badesø med sandbred hele vejen rundt - og på den anden side en smuk gammel park.
 
 
 
 
Nede i søen var der en masse ænder, der helt tydeligt var vandt til at blive fodret fra dæmningen - men der var også en masse monster store fisk, faktisk var mange af dem større end ænderne, og de var også vandt til at blive fodret. Ind imellem vær ænderne ved at vælte, fordi fiskene svømmede ind under dem. Det så helt vildt ud.
 
 
Om aftenen var vi nogle stykker, der gik ud og spiste på en vietnamesisk restaurant. Det er jo ikke nemt at gætte, hvad man får, når man ser på menukortet:
 
 
Men resultatet var rigtig godt: dybstegt laks i sursød sovs - og ris. Tak for mad!
 


Ingen kommentarer: