søndag den 30. september 2012

DcH DM 2012Med stor respekt for alle andre arrangementer i løbet af året, så er DcH DM stadig noget af det festligste at deltage i! Stemningen er fantastisk, og igen i år havde arrangørerne stablet et fantastisk DM på benene. Grindsted og Billund DcH havde sammen arrangeret, og jeg synes man skal lede længe for at finde noget at brokke sig over. Kæmpe tillykke til de to klubber - det er så godt gået.

Vores DM startede fredag aften. Campingvognene havde holdt ferie hos Henrik og Linda i Ødis Bramdrup, så der startede vi. 

Fra Ødis Bramdrup gik turen mod Grindsted. Grindsted camping lå klods op ad stævnepladsen, så der var ingen "primi"-camping på pladsen, men til gengæld gå-afstand til campingpladsen. Og på trods af, at camping-fatter var personificeringen af jysk sindighed, og tilmeld en smule uartig med sine priser, så var det en rigtig hyggelig plads, som vi godt kunne finde på at bruge en anden gang.

Fredag aften fik vi sat telt op på den sidste ledige plads i første række. Det er nu underligt, at det aldrig rigtig passer med de udmålinger til kredsene, men da vi jo alligevel sikke sidder ret meget, så gik det også fint med telte i 3 rækker og så sad vi sammen i vores telt: Susanne, Pia, Tina, Bent og jeg. Vi havde selvfølgelig sørget for, at markere, hvor vi kom fra:

Og sådan så der ud fredag aften - stilhed før stormen :o)

Vi havde hentet vores yndlings-fredags-campingmad: fiskefrikadeller fra fiskemanden i Korsør, og sammen med noget godt rugbrød og et glas rødvin er det simpelthen et herskabeligt måltid! Her prøver Zippo, om han kan charme sig til et stykke fiskefrikadelle, men niks - den går ikke.

Lørdag formiddag starter med indmarch - opstillet kredsvis og i nummer-orden. Her er et lille overblik over Kreds 6 på vej mod stævnepladsen.

Som sædvanlig gik der en garde foran - og garden i år var oven i købet ualmindelig velspillende, hvilket ikke altid er tilfældet. Jeg husker bl.a. den i Frederikssund i 2010 som nærmest pinlig dårlig.

Efter indmarchen fik vi sørme' i år taget et billede af DcH Næstved's deltagere foran fanerne, dog uden hunde - med alligevel: fra venstre Per, Ib og Tine, der skulle op i lydighed, og så Bent og mig. Derudover havde vi klubbens trofaste fanebærer Hans med - og igen i år har det været en rigtig dejlig oplevelse at være med som en del af DcH Næstved. Jeg havde også den store fornøjelse at se Ib's "fri ved fod" - det var bare så flot! At se en hund gå fri ved fod og udføre de øvrige lydigheds-øvelser med den begejstring, det kan imponere mig. Jeg tror vi alle fra Næstved havde en lille klump i halsen, da Ib kom ud med max-points.

Nå, men tilbage til agility-banen! Lørdag eftermiddag uddelte agility-udvalget vandrepokaler for årets senior og årets klasse 3-hund, og Zippo havde sandelig gjort sig fortjent til at få pokalen med hjem igen. Det skal dog siges, at Dazzler lå lige i hælene på ham i den samlede stilling som en flot nummer 2.

Lørdag løb vi indledende et springløb og et agility-løb. Dazzler lå nr. 1 efter spring, hvor Zippo fik en vægring - han kunne ikke se den tunnel, der lå lige foran hans næse ;-)
Til gengæld fik Dazzler en fejl i ag-løbet, hvor Zippo kom fejlfrit igennem. Så spændingen var stor, i forhold til hvem der kom i A-finalen og hvem der skulle løbe B-finale. Flottest var det dog, at Emily med Dreamy lå som bedste mellem-hund totalt. Heldigvis skulle både Bent og jeg starte i A-finalen. Det gav lidt mere ro på nerverne.

Lørdag aften var der festmiddag, og da det var DcH's 75 jubilæum, så var middagen gratis. Da "gratis mad" er rigtig mange menneskers livret, så var der fyldt godt op i hallen, som i øvrigt havde spændende kunst udenfor. Middagen var super god, og underholdningen, som var stand up tilsat sækkepibe var også fin.


Søndag formiddag gik det så løs med A-finalerne. Zippo startede som 7. bedste hund og Dazzler som 5. bedste hund. Desværre rev Zippo en pind i en sekvens, hvor han var mere fokuseret på en slalom - som vi ikke skulle have på det tidspunkt - end han var på det spring han skulle over. Men resten af løbet sad lige i skabet, og hans tid havde rakt til en 2. plads efter Ann-Britt, som i øvrigt brillierede med at vinde både for mellem og store hunde. Flot gået!!

Her er lige et par lækre slalom-billeder af Zippo og Dazzler taget af Helle Larsen. 
 

Så var der et par timer inden udmarch og præmieoverrækkelser, så vi fik pillet teltet ned og kørt alt vores happengut tilbage til campingpladsen. Her er det pak-æslet Bent, der kommer slæbende. Og det foregik helt klart efter princippet "hellere forslæbe sig end at gå to gange".

Præmieoverrækkelserne til DcH-DM er en langstrakt affære, da alle deltagere - og jeg mener ALLE - defilerer forbi alle de andre deltagere og får overrakt et bevis med sin placering. Det tager tid, men det er lige som en tradition, der hører til. I mellemtiden sidder vi andre og småsnakker. Det er jo for mange årets sidste stævne, så der er mange ting, der lige skal vendes ene gang med "agility-familien". Mens vi ventede sad jeg og legede med mit kamera, så med disse 2 billeder af Zippo og Chinook slutter beretningen om årets DcH DM.
 

Ingen kommentarer: