mandag den 26. december 2011

Smagsprøver fra Australien

Her på en stille tirsdag eftermiddag, hvor vi hviler ud efter formiddagens anstrengende tur til et udsalgsramt shoppingcenter for at forny sommer-garderoben, fik jeg lige tid til at kigge på nogen af de mange mange billeder jeg har taget. Hold da lige op, hvor har vi set og oplevet meget siden vi ankom, så her er lidt "smagsprøver" :-)

Vores første udflugt gik til Penguin Island, hvor vi sejlede ud med en spøjs lille båd. På øen så vi, ud over pingvinerne, små øgler og pelikaner. Bent prøver at pege op på pelikanerne.

Og her er den første kænguru vi mødte ude i naturen. Prøv lige at se, hvordan ungen kigger ud for at se, hvad der sker.


Der var en lille "tree top walk" så vi kunne komme op og se det hele sådan lidt fra oven. Et facinerende syn.


17. december og Andreas' fødselsdag, så flaget blev hejst i haven.


De smukke grønne "28-parrots" kom i haven og spiste ved foderbrættet. De var dog ikke nemme at komme tæt på.


En dag var vi på tur til et akvarium, der havde en "undervands-tunnel", så vi gik rundt nærmest inde mellem store rokker, skildpadder og hajer som den, der svømmer hen over os her. En anden tur gik til Freemantle Prison, hvor vi fik to ture med vores underholdende guide, Moira. Det var en meget speciel oplevelse, især set i forhold til, at dette fængsel var i brug helt til 1991.






Her er et "smukt" julepyntet træ i Freemantle. Det har været en underlig ting, med julestemning i denne varme.


Så er vi på langtur igen. Denne gang nordpå. Men trods advarslerne på skiltet, så vi nu ikke mange dyr på vejene den dag.


Vi besøgte et område med disse fantastiske limstens-formationer. Mange af dem højere end os, dannet for tusinder af år siden.





Vi har også set stromatolitter, som siges at være verdens ældste levende "ting". De ser måske ikke ud af meget på billeder, men det var meget specielt at se dem.



En af vores ture gik til en fantastisk hule, hvor vi kravlede ned - og ikke mindst op igen - af 300 trappetrin. Disse smukke drypstens-formationer svæver over vandet. Et helt utroligt naturfænomen.


Her er der en lille Possum, der har sneget sig ind under taget på terassen. Den ville gerne have fat i noget af julepynten. Hver aften var der 2-3 af dem, der puslede rundt ude i haven.



Den 25. om morgenen kom julemanden og hans hjælpere forbi med slik-poser til alle de artige børn. :-)


En aften gik vi ned til et hus i nærheden, der havde hele haven fyldt op med julebelysning noget udover det sædvanlige.


Og så var vi i Caversham Wildlife Park for at se nogle af Australiens vilde dyr på tæt hold. Vi mødte bl.a. denne vombat og hans dyrepasser.


Vi prøvede også at holde denne sorthovede python. Det bliver nu aldrig noget hit hos nogen af os.

Til gengæld var koala-bjørnene søde og bløde, så dem var vi gode venner med.



Der var også et stort område hvor vi gik rundt mellem kænguruerne. De ville gerne klappes.



Snart går turen igen hjemover til det kolde og våde nord. Vi kommer helt klart til at savne sol og sommer når vi kommer hjem. Til gengæld er vi fyldt op med gode oplevelser.

fredag den 2. december 2011

Tillykke Dazzler





Tænk, så bliver Dazzler 3 år :-) Hold da op, hvor tiden flyver afsted, og sikke et fantastisk år de har haft, Bent og Dazzler: Nr, 2 til DcH DM, og de 2 første certer. Det føles som om det er ganske kort tid siden vi hentede ham i Sønderjylland. Det bliver spændende at se, hvad det kan udvikle sig til næste år.


Kæmpe tillykke med fødselsdagen til Dazzler



Og til brormand Dweet



Til søster Dixie


Og til søster Dreamy


Her er de alle 4 til Kennel Foula's hvalpedag 2011: Dweet, Dreamy, Dixie, Dazzler, far Monty og mor Ronja