søndag den 25. august 2024

Wauw for en weekend

Det har virkelig været en fed hundeweekend. 

De her 3 hunde har bare været stjerne-dygtige den her weekend.

Lørdag stod den på agility hos DcH Guldborgsund. Selv om DcH havde ændret reglerne for udtagelse til DM, så manglede Keeper kun 1 udtagelse efter de "gamle" regler - og jeg havde sat mig for, at den skulle vi altså have. 

De første 3 løb var super fine - men hele tiden lige med en lille ting, der kiksede. Det sidste til gengæld - det sad lige i skabet, og Keeper vandt klassen med et smukt fejlfrit springløb. Jeg var håbløst bagud, men hun lyttede og gjorde, hvad jeg bad hende om. Dygtig Keeps. 

Keeper elsker sin laksemousse fra Henne Pet Food, når vi har løbet - og den får hun uanset hvordan resultatet har været. 

Det blev også dagen, hvor Bent løb sin første agility-konkurrence siden Bornholm i marts måned. Heldigvis ser det ud til at hans knæ holder - og det så også ud som om Gimli nød at løbe rigtig agility igen - og ikke bare træne små sektioner, hvor Bent kunne stå/gå med ham.

Meget stolt Keeper poserer med sine rosetter fra dagens løb.

Det var Guldborgsunds første stævne i en del år, og det klarede de bare så flot. Og når så dommerne havde lavet gode baner og solen skinner - ja, så bliver det ikke meget bedre. 

Søndag stod den så på rally på hjemmebane i Næstved. Bent og Gimli i begynderklassen, Hazel og jeg i øvet klasse for første gang - og begge i åben klasse. 

Så er der line-up i begynderklassen

I begynderklassen gik Bent og Gimli sådan en smuk bane. En lille bitte skævsidning kostede ham et enkelt point, men de vinder klassen med 99 points, og dermed er Bent også ude af begynderklassen. Så skal vi kæmpe mod hinanden igen i øvet klasse. 


Hazel startede med åben klasse, og derefter gik vi øvet. Det var egentlig fint, for åben klasse var forholdsvis svær, og så virkede øvet klasse pludselig ret overskuelig. Hazel gik til 100 points, men fordi hun havde mig med - og jeg overså en fejl, der burde været rettet, ja så fik vi et fradrag på 10 og endte på 3. pladsen. Bo og Kenzo fra vores rally-hold var til gengæld super skarpe og endte på førstepladsen. Jeg tænker "drengene" på holdet skal have kage med på onsdag. 


I åben klasse - ja der vandt vi meget erfaring og fandt ting, der skal øves på, og det er jo altid godt. Og det gjaldt vist for alle fra vores hold. 

Kæmpe tak til Henne Pet Food for at forsyne vores hunde med masser af godt foder, så de har energi til at klare de udfordringer, vi byder dem sådan en weekend.

Det blev til en time på sofaen, da vi kom hjem. Og så skal vi nok tidligt i seng, så vi er friske til en ny arbejdsuge i morgen. Næste weekend bliver det DKK-DM i agility. Det er efterhånden nogen år siden jeg har deltaget i det, og jeg skal have begge pigerne med, så det glæder jeg mig til. 

tirsdag den 20. august 2024

Næsten så langt hjemmefra, som man kan komme indenfor landets grænser

Da DcH Brønderslev pludselig stod og manglede en dommer til deres årlige agility-stævne, ja så var søde Betty fluks på pletten og fik bragt Bent i spil. Folkene fra Brønderslev havde nok ikke lige forestillet sig, at de skulle have en dommer helt fra Sjælland, men sådan blev det nu.

Det var også Betty, der tilbød, at vi kunne bo i hendes sommerhus i Hune. Betty vidste godt, at vi i forvejen havde et forhold til området, fordi vi i flere år har holdt jul i Saltum, så det var jo helt ligesom ”at komme hjem” på en eller anden måde. Vi tog så et par ekstra fridage, når nu vi var så langt hjemmefra, og det var en rigtig god ide.

Betty's hyggelige sommerhus med det fine navn "Lykkebo"

Betingelsen for at låne Betty’s sommerhus var, at jeg gik med i vandet mandag morgen. Det mente jeg nu nok jeg kunne indfri – her i august måned. Ikke at jeg vidste, hvad det var, jeg havde sagt ja til – men mere om det senere.

Bent tog på arbejde fredag morgen. Jeg havde fri og pakkede. Der blev dog også lige tid til et lille dyp i Østersøen. Kun ca. et kvarter senere end planlagt kom jeg afsted. Først via fiskemanden i Skælskør for at hente frokosten: 4 fiskedeller. De blev spist i bilen sammen med et stykke rugbrød, mens vi arbejdede os over Fyn og op gennem Jylland. Der var rigtig meget vejarbejde, og vi blev sendt på omveje omkring Århus, men endelig ved 17.30 tiden var vi fremme ved pladsen i Brønderslev. Vi fik lige hilst på dem, der skulle hilses på og sat telt op, inden vi kørte videre til restaurant Faarup Skovhus, hvor vi havde bestilt tapas to go.

Det var rørende billigt, kun 149 kr. for tapas til 2 – og det bekræfter bare, at man får, hvad man betaler for. Det var mest forskellig spegepølse skåret i tynde skiver og lidt kødpålæg. Ingen fisk og ingen ost. Så ved vi det! Og vi blev jo mætte alligevel.

Tapas til 2 - i discount-udgave

Næste stop var Betty’s super hyggelige sommerhus, med det fine navn ”Lykkebo”. Navnet stammer fra en gammel historie om en mand, der for mange år siden vandt huset i et lotteri. Men hold da op, hvor var der hyggeligt. Og med indhegnet have til hundene – så er det jo ingen sag at ankomme lidt halvsent. Vi fik redt senge, lagt tæpper over sofaen og spist vores tapas – og så gik vi omkuld.

Lørdag morgen var det tidligt op og afsted til Brønderslev (ca. en lille halv times kørsel). I Brønderslev blev vi simpelthen modtaget så fint, og dem vi mødte fra klubben var alle sammen enormt gæstfrie og imødekommende. Vi følte os virkelig velkomne.

Gimli og Liam fik en ordentlig luftetur på Brønderslevs lækre arealer.

Jeg havde primært meldt til i de åbne klasser, da jeg jo har fået den fjollede idé at prøve også at få Keeper med til DcH DM. Det vil da være helt cool at have 2 hunde med til både DKK og DcH DM. Og Keeper løb som en drøm. Hold da op, nogle flotte ting hun leverede. Jeg var virkelig overvældet og lidt tudefjæsagtig, da hun vandt AG åben begge dage i super tider. Så nu mangler vi bare en udtagelse, og mon ikke vi får den næste weekend.

Keeper som nr. 1 - det kan vi godt lide. 

Lørdag aften var vi så trætte, så vi gik i seng lige efter klokken 21. Og det samme gentog sig søndag. Det var et par lange dage, men hold da op, hvor hyggeligt. Masser af gamle bekendtskaber, der blev genopfrisket – og mange nye bekendtskaber med dejlige nordjyder. Jeg elsker deres lune og deres underspillede humor. Det var godt selskab.

Verandaen hos DcH Brønderslev var pyntet fint op med kæmpe buketter med solsikker.

Desværre kom jeg også i kontakt med ”det dårlige selskab” i form af min gamle hælspore, der pludselig efter flere år synes, at  den havde lyst til at komme forbi og sige ”hej”. Auch, hvor havde jeg glemt, hvor ondt det gør. Men forhåbentlig går den på et tidspunkt i sig selv igen.

Mandag morgen havde jeg så en aftale med Betty på stranden i Blokhus, under sømærket, præcis kl. 8.00! Og så myldrede det frem med mennesker. Jeg tror der var et sted mellem 30 og 40 ”voksne” mennesker – medlemmer af morgenbadeklubben Søstjernen. Søstjernen er en fællesskab, der handler om at bade sammen – hver dag – året rundt! Og samtidig et socialt fællesskab, hvor der helt tydeligt var stor omsorg for hinanden. Vi blev modtaget med både ”hej” og knus, og ingen undrede sig over, at Betty pludselig havde en gæst med. Det var så hyggeligt.

Så er vi på vej i vandet

På slaget 8 kastede vi os i Vesterhavets bølger i samlet flok. Alle holder øje med hinanden – Vesterhavet er ikke til at spøge med, og bølgerne er store og kraftfulde. Efter lidt svømmen rundt gik vi op og fik tøj på, og så kom næste punkt på progammet, nemlig afsyngelse af Søstjernernes slagsang. Bent og jeg fik udleveret en folder, så vi kunne synge med. Og efter morgensangen var det tid til en lille ”skarp”. Så blev der snakket lidt, og derefter gik man hver til sit. Sikke en oplevelse at få lov til at være en del af. Det blev jeg da nødt til at gentage tirsdag morgen. Og til tirsdag morgen havde jeg lært teksten til morgensangen udenad.

Den går på den der med "om lidt er kaffen klar"

Mandag formiddag blev i øvrigt brugt i 2 solstole ude i haven, og så fik jeg hentet lidt lækkert i fiskebutikken til vores frokost. Og om eftermiddagen gik vi en lang tur med hundene på stranden ved Saltum. Og bagefter – nå ja, så kørte vi da til Brønderslev og trænede agility med Betty. Det sjove var faktisk, at ingen af dem fra klubben så særlig overraskede ud over, at vi kom igen.



Tirsdag stod den – ud over morgenbadning med Søstjernerne – på oprydning og rengøring, og så satte vi kursen hjemover. Fulde af gode oplevelser og masser af positiv energi fra alle de søde mennesker vi har mødt. Kæmpe tak til DcH Brønderslev og medlemmerne af morgenbadeklubben Søstjernen – og ikke mindst til søde Betty, Uden Betty var den her weekend jo slet ikke blevet til. Så det er vi dybt taknemmelige for. Og vi kommer gerne igen.

Hazel fejrede i øvrigt sin 8 års fødselsdag med et bad i Vesterhavet

søndag den 11. august 2024

Ferie - over and out - og hverdagen er nu i gang igen

Sidste uge i vores ferie i år holdt vi hjemme. Efter 17 dage i campingvognen uden tøjvask, så var der en del, der skulle ordnes. Vi nød også at sove længe nogle dage, og hundene nød vist at være hjemme i egen have og nusse rundt. 

Onsdag i sidste ferieuge havde vi lavet en aftale med Kim, Janne, Ludvig, Cornelius og Andreas om en tur i Skovtårnet. Vi havde forsøgt en gang tidligere, men aflyste p.g.a. dårligt vejr. Men denne gang viste vejret sig fra sin bedste side. Bent og jeg har været i Skovtårnet en del gange, men aldrig før har vi kunnet se så langt. Vi kunne se Øresundsbroen. Det var ret flot. 


Og så synes jeg bare stadigvæk, at det er et imponerende bygningsværk, som jeg aldrig bliver træt af at besøge. Jeg er også kæmpe fan af, at selv om man kommer højt højt op, så er det ikke anstrengende, og tårnet står fuldstændig fast, også hvis der er nogen, der løber eller hopper.


Sidste weekend inden hverdagen begyndte igen blev brugt på stævne i vores egen klub, DcH Næstved. Super vel-organiseret og vel-afviklet. Bent var hjælper begge dage, og jeg løb med Keeper. Hvis mottoet er: Either you winn or you learn - så lærte vi meget den weekend. 7 disk ud af 8 mulige - men stadig med meget godt ind imellem. Det er tydeligt, at Keeper synes at klasse 3 er svær. Men det er småting, der adskiller os fra de rigtig flotte løb, så det skal nok komme. 


Jeg havde aftalt med Anne, som jo træner med Hazel hver torsdag, at hun kunne løbe det her stævne med Hazel. Og sikke mange flotte løb, de havde. Det bedste var dog at se Anne, da hun vandt den ene åbne klasse om søndagen. Større og mere glad smil skal man lede længe efter. 


Og mandag morgen begyndte hverdagen så igen. Men jeg siger nu lige som Dan Turel: Jeg holder af hverdagen! Og jeg kan faktisk også godt lide mit arbejde - så det var dejligt at komme i gang igen. Den første uge er gået med rigtig meget oprydning og månedsafslutning, men fredag var det som om jeg var ved at være i bund. 

Lørdag startede jeg så med at stå rigtig tidligt op. 04.30 faktisk. Det er altså ikke min favorit-disciplin. Men Pia og jeg havde aftalt at køre en tur til Kolding i håbet om at skaffe nogle DM-udtagelser til Zoola og Keeper. Mest positive ting ved at stå så tidligt op var solopgangen, der var allermest flot lige da jeg kørte ud af Bisserup. 


Succesraten for min tur var 50%. Vi løb spring åben, hvor jeg glemte at handle min hund, der, hvor det virkelig var nødvendigt, så disk. Men så løb vi også AG åben, og der leverede Keepsen et smukt fejlfrit løb og indkasserede en af de eftertragtede DM-udtagelser. Nu mangler vi 3 - og vi har 8 chancer. Så jeg håber, det går godt i Brønderslev næste weekend og i Guldborgsund sidst på måneden. 
Det var sådan en tur, hvor jeg havde glemt halvdelen af det, jeg plejer at have med, og jeg havde taget Hazels snor og halsbånd med, men jeg havde da husket sko og hunden! Den rigtige hund. 😅
Tak til Maiken for husly i teltet. Og tak til Pia for en rigtig hyggelig tur. 


Søndagen bød på en rally-prøve hos DcH Stevns. Dommer var Judy Hansen, og hun havde lavet fede baner med masser af udfordringer. Både Bent og jeg gik først begynderklassen. Som sædvanlig i rally, så klarede Bent sig en anelse bedre end mig, men det er bare så meget ok. Vi fik begge oprykningspoints, og Hazel er nu i øvet klasse. 


Derefter ventede vi, mens der var øvet, ekspert og champion-klasse, og så gik vi åben klasse. I åben klasse må der være skilte fra alle 4 niveauer, og der er en betydelig forskel i sværhedsgraden fra begynder til åben, men hold da op, det var en sjov åben bane. Bl.a. var der en tunnel, der drillede en del.



Lige ved siden af Stevn's plads er der et lille anlæg, hvor der er en ret stor træ-figur af Klintekongen. Der har jeg tidligere fotograferet hunde, så det måtte vi selvfølgelig ind og prøve igen. 


På vej hjem kørte vi lige ned omkring stranden, så hundene og jeg kunne få en dukkert. Vandet er stadig varmt og dejligt, men ikke helt klart, nok p.g.a. den megen blæst, der har været de sidste dage. 

Og vupti, så var den weekend overstået. Næste weekend står den på tur til Nord-Jylland, og det glæder vi os til.