søndag den 5. marts 2023

Sikke en fantastisk weekend

Hold nu op, det har været en heftig, men fantastisk weekend.

 

Vi startede fredag med træning hos yndlings-Channie sammen med Pia. Som sædvanlig var det super hyggeligt og lærerigt, og vi kørte igen hjem med højt humør og følelsen af, at vi simpelthen bare er pi… gode. Det blev jo ikke mindre hyggeligt af, at Pia’s lille Bindi var med for første gang. Der er nu ikke noget som hundehvalpe! Vi spiste pizza hos Pia inden vi kørte hjem og gjorde klar til lørdagens road-trip.

 

Lørdag havde vi nemlig købt 2 afbudspladser på agility-kursus med finske Jouni Orenius. Bent skulle løbe med Gimli og jeg satsede på Keeper (og havde Hazel med som back-up). Jeg har set Jouni masser af gange til de store stævner i Danmark og til NM og VM, og jeg ved, at han er en lille lynhurtig mand. Så jeg var noget spændt på, hvordan han var i kursussituaionen. Og hold da op, hvor jeg blev positivt overrasket.

 


Måske også fordi han roste Keepers indlæring af de grundlæggende færdigheder, og bare fortalte mig, at jeg skulle fortsætte i samme spor. Det hjælper jo altid noget, når træneren kan lide ens hund. Men også fordi banen var fed, og selv om det var meget som at få undervisning af Channie, så kom der også lidt nye øjne på nogle ting. Gimli’s felter sad igen lige i skabet – og da Keeper var ved at være træt, så fik Hazel lige lov til at brilliere et par gange. Mega fed bane at løbe med Hazel.

Vel hjemme kunne vi igen tømme bil og pakke til i dag, hvor der var C+A-prøver i klubben. Jeg skulle være figurant i eftersøgningen i A, og Bent skulle deltage i C-prøven med Gimli. Og sikke en dejlig dag det blev.

 

Ikke mindst fordi Bent og Gimli fik en 5. plads med 113,5 points, og dermed deres anden halve oprykning til B. Jeg er så stolt af dem. Gimli er ikke nogen nem hund at gå med. Det er lidt lige som at gå med en letantændelig bombe i den ene hånd. Der skal ingen ting til, så eksploderer Gimli af begejstring. Så det er en balancegang. Hele tiden.

Vi tramper banen til - mens dommerne leder efter gode gemmesteder til figuranterne
 

Udsigten fra mit skjul

Der var så smukt ude i skoven i dag

Min dag foregik ude i en skov, hvor jeg puttede mig i skovbunden under et sløringsnet det meste af dagen. Heldigvis var det dejligt vejr, og det blev en hyggelig og lærerig dag, hvor jeg så meget flot hundearbejde – og også nogle kedelige hunde, som ikke gad løbearbejdet. Virkelig underligt at se, når jeg ved, hvor begejstrede vores egne er, når du får lov til at træne eftersøgning.

I morges fik jeg i øvrigt et sjovt minde på Facebook. Jeg elsker Facebook-minder, fordi det giver mig mulighed for at tænke tilbage på hunde vi har haft og gode oplevelser. Men i morges fik jeg et minde om, at det var 25 år siden, at vores første border collie, Bessie, blev født. Så vi har faktisk sølvbryllup med border collie racen i dag. En race, som jeg aldrig bliver træt af. Og som vi i øvrigt har haft til dato i alt 11 af: Bessie, Meghann, Magnus, Zoey, Paddy, Ticket, Blitz, Hazel, Gimli, Delta og Keeper. Hunde som har beriget vores liv med masser af gode oplevelser og fantastiske venskaber.

Bluewyle Basic Rhythm so Blue - Bessie, dronning af Skovvænget 💖
Ingen kommentarer: