søndag den 5. januar 2014

Hyggelig tur til Sønderjylland

I efteråret 2013 stødte vi tilfældigvis på et opslag på Facebook om et kursus med Morten Juhl Hansen, afholdt i Bredebro. Da vi før har været på kurser med Morten, og ved, at han er en super underviser, skyndte vi os at booke 2 pladser.

Kurset var arrangeret af John Maibritt Tripp, som vi kender fra DcH Løgumkloster, og de var så søde at tilbyde, at hvis vi kom fredag aften kunne vi overnatte i deres campingvogn. Det er en af de fantastiske ting ved hundefolk - der er altid husrum et eller andet sted.

Så fredag aften satte vi kursen mod Bredebro med Chinook, Zippo og Blitz i bilen. Dazzler og Ticket blev hjemme og holdt Andreas med selskab. Vel fremme blev vi installeret og fik spist - mens vi ordnede verdens-situationen (altså hundeverdenen). Hundefolk kan altid finde på noget at snakke om! Hunde, f.eks. :-)

Næste morgen kørte vi de 7 minutter til den ridehal, hvor kurset skulle afholdes. Det viste sig, at der var flere gode bekendtskaber blandt deltagerne - så ud over at få trænet, så fik vi også hygget med gode venner. 

Bent løb med Blitz. Hold da op, hvor hun udvikler sig. Det er en fornøjelse at se - og selv om det hed klasse 2-3 baner, så klarede hun det så flot. Det må have været et "ment to be" at hun skulle havne hos Bent, for de er så gode sammen.





Jeg havde planlagt at dele min kursusdag mellem Chinook og Zippo. Morten havde kreeret en "lille" bane på 33 forhindringer. Banen blev delt i 3 dele, så det blev til 2 dele med Chinook


Zippo fik så en tur i frokost-pausen og den sidste trediedel. Hm.. sagde Morten. Det så for nemt ud, og så rystede han lige en anden udfordring ud af ærmet til Zippo. Det er jo fantastisk, når underviseren har så stort overblik.


En af de andre deltagere var Chinook's hel-bror Ozzy (samme forældre, men et tidligere kuld). Ozzy er super lækker og var helt klart medvirkende til, at jeg ønskede mig en hvalp fra samme kombination. Hvad vi ikke tidligere har lagt mærke til var imidlertid, at ser man bort fra blissen i Ozzy's pande, så ligner de hinanden helt vildt meget. Smukke drenge! 


Chinook prøvede også at få Ozzy til at lege, men nej lillebror - det er altså ikke mig. Nå, sagde Chinook, så leger jeg bare med mig selv - og så drønede han rundt om os og havde det vældig festligt, helt for sig selv.

En ting er i hvert fald sikkert: alle 3 hunde havde en dejlig dag. Og der kom ikke en lyd fra bagenden af bilen på den lange tur hjem. Vi smuttede lige en tur over grænsen, når vi nu var så langt nede - så det tog 3 timer, inden vi nåede til Bisserup.

Tak til alle, der var med til at gøre det til en dejlig dag.

Ingen kommentarer: