fredag den 17. september 2010

D-S Tur 2010

Den årlige hundefrie weekend plejer at være, når D-S klubben holder tur, og i år var det 4. gang Bent og jeg var med. Turen gik til Broholm, som er et lille gods på Vestfyn.

Som vi plejer, blev vi afhentet i bus i Menstrup, og selv om chaufføren havde lavet kaffe til os, så kom køletaskerne og poserne frem med øl, cider, vand, chips m.m så snart vi havde passeret Skælskør. Det småregnede lidt, men da vi kom til Fyn blev det tørvejr, og lige før frokost ankom vi til Broholm. Bortset fra et polterabend-selskab havde vi stedet for os selv, og vi kunne gå rundt hvor vi ville.

Broholm er et meget smukt sted, både indendørs og udendørs.Vi fik tildelt vores værelser. De fleste af os boede i tårnet herunder.

Værelserne var alle forskellige, men stilen var ens - yndig og gammeldags, men rigtig lækkert. På alle værelser lå tykke hvide badekåber og frotte-sutsko. Sådan så vores værelse ud:


Selv badeværelserne holdt stilen, og mange nåede lige en tur i karret med løvefødderne i løbet af weekenden.

Vi startede med en rundvisning med en utroligt dygtig guide ved navn Andreas. En ganske ung fyr, som bare kunne sine historier, årstal og navne. Imponerende. Efter rundvisningen var der frokost, og så havde vi "fri" indtil kaffetid.

Flere af os benyttede pausen til en tur på eventyrstien rundt om slottet.

Fra Eventurstien var der de smukkeste kig over mod slottet - men hold da op, hvor var der vådt. Ingen af os havde gummistøvler på, så vores kondisko blev godt mudret til.
Da vi mødtes til kaffe blev vi præsenteret for 2 personer, som skulle lære os at danse salsa. Flere var måske lidt skeptiske, men alle gik med - og hold da op, hvor vi knoklede alle sammen. Indtil flere variationer med underlige navne, men fed musik, og hvor var det sjovt. Vi blev godt rystet sammen til resten af turen. Stor ros til Niels og hans søde partner, som jeg lige nu har glemt navnet på (undskyld). De fik os alle sammen til at danse og have det sjovt. Her er det vores egen Søren, der giver en demonstration.
Bagefter var der kaffe og kage, og så gik snakken ellers lystigt. Så var der igen lidt fritid inden aftenens middag. Vi benyttede lejligheden til at kigge lidt rundt på resten af slottet. og se nogle af de smukke rum.
Vores måltider blev indtaget i "hundesalen". Den hed sådan fordi væggene var fyldt med malerier af Broholmere.
Aftensmaden var fantastisk, og efter maden var der hygge og dans i pejsestuen igen. Flere af os forsøgte et par salsa-trin, men det er godt nok svært.
Søndag startede med lækker morgenmad, og derefter gik vi 4,5 km. til Lundeborg. Det trængte vi nok til alle sammen, for vi havde godt nok spist meget siden vi kom. I Lundeborg kastede vi os over den lokale petanque-bane, og så kastede vi os ellers ud i spillet. Det var sjovt at prøve.

Tilbage var så kun en let lækker frokost på havnen og busturen hjem igen.
Tak til Lisbet, Myrna og Søren for igen i år at arrangere en fantastisk tur for os. Det er nok den sjoveste tur vi har været på, og den tur, hvor selskabet har snakket mest på kryds og tværs. Vi glæder os allerede til næste år.

Ingen kommentarer: