søndag den 7. maj 2023

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården 2023

For lang tid siden – en gang tilbage da det var vinter, blev vi spurgt, om vi havde lyst til at komme op og undervise i agility til hundeførerweekend på Himmerlandsgården igen i år.

Himmerlandsgården i solskin med flaget hejst. Så bliver det ikke meget bedre.

Hundeførerweekend på Himmerlandsgården er et projekt, der har løbet af stablen i bededagsferien de sidste 10-11 år. Der er mange forskellige former for træning: agility, rally, hoopers, DcH-programmets forskellige klasser, nordisk rundering, dog-parcour, færdselsprøve …… og måske mere, som jeg bare ikke kan huske. Vi var der sidste år, og det var en fantastisk weekend, så selvfølgelig ville vi gerne komme igen.

Find hunden i haven 😁

Det spændende er jo så altid, hvor mange der kommer, og om der er nogen, vi kender – og vi må bare sige, at vi blev rigtig stolt af, at på nær 2, så var alle fra holdet sidste år med igen. Så vi må jo have gjort et eller andet rigtigt. De var alle på fortsætterholdet – og så var der en håndfuld nye begyndere.

Det blæste og var ret koldt fredag, så både Sara og Susanne er pakket godt ind.

Bent og jeg delte undervisningen op, så jeg tog begynderne og Bent tog fortsætterne. Vi forberedte os, tegnede baner, læste, hvad deltagerne ønskede sig – og prøvede at opfylde det. Pakkede bilen med masser af tøj, og satte kursen nordpå torsdag eftermiddag. Det blev en laaaaaaaaang tur til Nordjylland. Der var 3 færdselsuheld på Fyn og masser af vejarbejde, men lige omkring kl. 20 landede vi på Himmerlandsgården, fik lidt hurtig mad og fandt vores hytte.
 

Når man har hund med som instruktør, så får man mulighed for at bo en de små fine hytter. Ikke at sengene er meget magelige, men der er mulighed for at sætte hegn op, så hundene kan løbe frit ud og ind. Og i år havde vi fået den hytte, der lå for enden, lidt tilbagetrukket, så vi kunne sætte hegn op ind i lidt skov. Hundene hyggede sig max i deres spændende have.

Selvfølgelig havde vi lys i vinduerne den 4. maj.
Finaledeltagerne i Masterchef 2023

Da alt var på plads, placerede vi os foran Bents PC med et lille glas, for torsdag aften var der finale i Master Chef, og den var vi lige nødt til at få med. Master Chef er et af vores yndlingsprogrammer, og vi har snart set det mange år. I år var det 3 super dygtige finaledeltagere, så det var rigtig spændende, hvem der vandt, og det kunne vi da ikke vente med at finde ud af, til vi var hjemme igen.

En anden speciel ting ved dagene på Himmerlandsgården er forplejningen. 3 dedikerede ”kokke” sørger for, at alt maden er hjemmelavet og lækker. I år var der f.eks. den lækreste hjemmelavede tomatsuppe fredag aften, der var chokoladekager med ”blødende hjerte” og hjemmelavet is til dessert lørdag, og der var hjemmelavede pizzaer til frokost søndag. Der var selvfølgelig også lækre hjemmebagte kager med ud på holdene til eftermiddagskaffen.
  Godt vi har gået ca. 20.000 skridt hver dag, for ellers var vi blevet alt for tykke.

Menuen for fredag

Fredag morgen var det op og i gang. Der var morgenmad og velkomst, og så satte vi næsen mod DcH Hadsund, som lagde plads til agility, hoopers, rally og færdselsprøve. Vi fik bygget baner og startet op. Og vi begyndte at spore os ind på deltagerne og deres hunde.

Årets deltagere var en flok dejlige positive og engagerede hundeførere. De var meget forskellige – med forskellige udfordringer både hundemæssigt og førermæssigt, men de ville alle sammen gerne lære og blive dygtigere. De 4 af ”mine 5” kendte hinanden på forhånd, men den sidste blev hurtigt en del af flokken. De var fantastiske til at bakke hinanden op, de jublede, når det gik godt, og de hjalp, når det gik galt. Wauw, en fantastisk flok.

Pizza og rester til frokost fredag
Det store fællesbillede 💓

Og på Bents hold var det nogenlunde det samme billede. Masser af god snak, erfaringsudveksling, hjælp og glæde. Så er det en fornøjelse at være underviser, og det giver så meget energi til os. Ja, vi er da ret trætte efter sådan en weekend, men samtidig har vi fået så meget positiv energi tilbage fra deltagerne, så jeg kommer til at sidde og hoppe på stolen på arbejde mandag morgen.

Lørdag eftermiddag lavede vi holdkonkurrence fælles for de to hold. Selvfølgelig med præmier til det vindende hold. Alle gjorde sig umage og havde det sjovt. Banen var en tredelt bane med en tunnel-sektion, en felt-sektion og en slalom-sektion. Holdene skulle selv fordele, hvem der løb hvilken bane. Og der var kun en hund på banen ad gangen. Bagefter var der mulighed for at løbe en af de andre sektioner, hvis man havde lyst til det.

Formanden styrer med hård hånd pakning af trailer

Tak for masser af gode grin, gode snakke,for at forsøge at gøre det, vi bad jer om, for at dele jeres frustrationer med os, når det ikke gik, for at være søde med hinanden og juble på de andres vegne, og tak for gave. Tak for jer. 😍

Kæmpe tak til formanden (Kirsten selvfølgelig) for at give os gode betingelser at arbejde under. Søde Kirsten – du er et helt fantastisk menneske, og der er ikke mange af din slags. Tak for dig! Vi ses i Ørsted til efteråret.😍

Nu er vi snart hjemme. Jeg tror hundene glæder sig til at komme hjem i egne omgivelser, og vi skal have tømt bilen. Så skal vi nok have et glas rødvin til vores mad og i øvrigt tidligt i seng. Jeg tror også, at både deltagerne og deres hunde sover godt i nat.

Farvel og tak for i år
Ingen kommentarer: