mandag den 14. oktober 2019

DcH DM 2019

Selv om det nu allerede er nogle uger siden, at DcH's danmarksmesterskaber blev afholdt, så skal I ikke snydes for en lille beretning derfra.

Grunden til at det har taget så lang tid er, at jeg stadig bøvler meget med hjerteflimmer. Jeg bliver træt, både af at have flimmer og af den medicin jeg får, så mit energiniveau er ikke særlig højt for tiden. Jeg prioriterer at forsøge at passe mit arbejde så godt som muligt uden fravær, og så at passe min hundetræning - og resten, ja det må komme stille og roligt, når der er tid og overskud til det. Forhåbentlig er der dog lys forude. Jeg har gået med en Holter-monitor (måleapperat, der måler puls og hjerterytme) og der var heldigvis udslag mens jeg havde den på. I morgen skal jeg på hjerte-ambulatoriet, og så er næste step forhåbentlig endnu en ablation, som vi satser på virker bedre end sidst. 

Men tilbage til DM - så var det også rigtig dejligt, at vores sponsor - Kingsmoor Pet Food - også var hovedsponsor for DM. Og vi fik hilst på vores nye kontaktpersoner, som var på Kingsmoor's stand. Det er altid nemmere, når man har fået "sat et hovede på". 


DM foregik i år i Langeskov på Fyn, så vi kørte fredag lige omkring frokost, og det måtte selvfølgelig udløse yndlingsfrokosten, som er fiskefrikadeller fra fiskehandleren i Korsør. Der er garanteret masser af gode fiskefrikadeller til salg i det ganske danske land, men dem fra Korsør er bare fantastiske. Så 2 deller og et stykke groft rugbrød, så er vi godt kørende. Og så kan det jo i øvrigt spises i bilen. 

Først gik turen til DM-pladsen, hvor der skulle måles ud til bane og sættes telte op. Og derefter til hotellet, hvor vi skulle overnattte. Det var kun Hazel, der skulle i kamp, så resten blev hjemme i Bisserup, hvor Andreas var så sød at komme og bo hos dem i weekenden. Bortset fra Dellen, der var med som selskabsdame. Det var da lidt spændende, hvordan hun ville tage det med at bo på hotel og f.eks. være på værelser, når vi gik til spisning, men det var ikke nogen problem. Det var 2 gode og velopdragne hotelhunde, vi havde med os.


Hotellet lå lige ned til Storebælt, så der var en fantastisk udsigt fra stranden ud mod broen.

Lørdag gik med de 2 indledende løb, som afgør, om du kvalificerer dig direkte til A-finalen, eller om du skal videre til B-finalen. Men lørdagen gik også med en masse socialisering. F.eks. mødte Delta sin søde og smukke bror Yankee. De 2 hyggede sig vældig godt sammen.

Og det lykkedes - i et heldigt splitsekund - at få et billede, hvor de sidder næsten stille ved siden af hinanden.

Jeg elsker DcH DM. Det er festligt, folkelig og fornøjeligt, og der er alle muligheder for at se masser af flot hundearbejde i mange forskellige discipliner. Udover det er der garder, faner og god stemning. Garden i år var dejligt velspillende, og vi nød at kreds 6 lørdag til indmarchen gik så langt fremme, at vi rent faktisk kunne høre musikken.

Rent resultatmæssigt havde jeg indstillet mig på 2 disk lørdag og en søndag, da jeg i øjeblikket er temmelig flad - men sandelig om vi ikke kom igennem begge løb lørdag uden disk, og springløbet endda fejlfrit og med en placering som nummer 6. Hvem havde set det komme? I hvert fald ikke mig! Men det gjorde da, at jeg ændrede mine ambitioner for søndagens løb fra "en disk" til "jeg skal ikke diskes" - og det holdt vi fast i, Hazel og jeg. Jeg ved godt, at mine løb set med andres øjne ikke var fantastiske - men for mig var det fantastisk at deltage!

Og så at slutte kørdagen af med at lufte tøserne en tur på stranden i det smukke vejr. Så kan man næsten ikke ønske sig mere. Næsten!Hotellet vi boede på gik meget op i økologi. Det fremgik selvfølgelig af deres mad, men sandelig også af deres skiltning, hvor disse 2 lækre grønne bløde personer viste vej til toiletterne.


Søndag morgen var det voldsomt tåget. Det var så tåget, at IGP (der tidligere hed IPO), som var lige ved siden af agilitybanen, de skubbede starten en time, for dommeren i den ene ende af banen kunne ikke se figuranten i den anden ende af banen. 


Jeg fik løbet min B-finale - uden at blive disket! Og så gik resten af dagen med at hygge, se på diverse shops, snakke med  Kignsmoor-folkene på deres stand og ups - modtage pokalen for bedste kreds til agility. Så her er lige en flok af "de smukke unge mennesker" fra kreds 6, med pokalen, som vi fluks skulle aflevere, for den skulle graveres. 


Inden vi får set os om, ja så er weekenden gået. Vi fik sluttet af med præmieoverrækkelser, de obligatoriske taler og det mindst lige så obligatoriske "DcH længe leve - hurra, hurra, hurra og vov vov vov". Men det er da et flot syn, med alle fanerne linet op. Jeg er faktisk stolt af at være medlem i en forening, hvor den gode gamle foreningsånd stadig lever i bedste velgående. Og jeg er allerede begyndt at glæde mig til næste års DM. 


Tilbage er så kun at pakke sammen og sætte næsen mod øst. Og jeg fik da her bevis for, at Delta var træt, for hun blev bedt om at lægge sig - og hun blev liggende!!! Længe !!! Det er ellers ikke en disciplin hun holder af. 


Tak for endnu et godt DM til arrangører og hjælpere.
Tak for super god kreds-6-ånd. Det er dejligt, når vi på den måde bakker hinanden op og hepper på hinanden. På det punkt tror jeg, at vi i vores kreds er bedre end de fleste. 
Og tak til Kingsmoor Petfood for at sørge for at vores hunde er i stand til at yde deres bedste. 

Det obligatoriske billede foran faneborgen

Ingen kommentarer: