torsdag den 9. marts 2017

Zippo og Blitz

Åh ja, når man har hunde, så dukker der hele tiden noget op, både godt og mindre godt.

Zippo

I dag er det nøjagtig 5 uger siden, at Zippo blev opereret for brok på Faxe dyrehospital. Og ifølge dyrlægen i Faxe, så må han nu leve et helt normalt hundeliv og gøre alt det, han har lyst til. 

Det er en meget underlig fornemmelse, set i forhold til da han blev opereret i sommers i Svendborg, hvor vi fik besked på at holde ham i ro i næsten 4 måneder efter operationen, før vi begyndte genoptræning. 

Jeg tror nok, at vi stoler på Faxe - men også lytter til vores mavefornemmelse. D.v.s. Zippo får nu lov til at være ude blandt de andre hunde hele tiden, men vi stopper dem, hvis de begynder at lege vildt. Han kommer med på vores traveture - og vi gør dem længere og længere. Og i slutningen af måneden er han faktisk tilmeldt et par springløb til agility-konkurrencen på Bornholm. 

Zippo virker frisk og glad. Og det er jeg dybt taknemmelig for. Så nu skal vi forhåbentlig have en dejlig sommer og nogle gode senior-springløb sammen, selv om jeg helt havde afskrevet det.Blitz

Ja, hvad er der nu med hende? Blitz har i et stykke tid haft et underligt "tisse-mønster", som gjorde at vi gik og spekulerede på, om der var noget galt. Vi var ret sikre på, at det ikke vare blære-betændelse, for det har vi prøvet. Men når hun havde ligget og sovet, ja så lå der pludselig en lille "pyt". Vi talte med vores dyrlæge om inkontinens, men for at udelukke alt andet ville han gerne have en urinprøve. Så her til morgen var jeg med ude at gå morgentur med hundene - d.v.s. jeg gik med de 5 - Bent gik med Blitz, bevæbnet med lommelygte, en opsamlings-dims og en flaske til at hælde over i. Midt på landevejen i bulder-mørke! Ja, de er underlige, de der hundefolk.

Dyrkningen af prøven viste heldigvis, at der ikke var nogen betændelse, men til gengæld viste et kig i mikroskopet en masse krystaller i hendes urin. Krystallerne var af typen Struvit, som er den hyppigst forekommende form for stendannelse. Det kan heldigvis kureres med diætfoder. Alt afhængig af, hvordan hun reagerer på foderet, så kan hun gå over på normalfoder igen om et stykke tid, eller hun skal fortsætte på diætfoderetresten af sit liv. Men det er heldigvis nemt at forholde sig til. Og dejligt at vi fandt ud af, hvad der var galt, så Blitz også kan få en god agility-sæson sammen med Bent.

Ingen kommentarer: