søndag den 27. september 2009

DcH DM 2009

Endelig blev det tid til DcH's DM. I flere år har vi hørt om dette DM, som skulle være mere festligt end det tidligere FUFA-DM, nu Fælles DM. Så vi tog afsted med store forventninger. Bent skulle være speaker i ag-ringen, og jeg skulle løbe med Zippo.
Meghann var taget på weekend hos Julie, og Andreas kom og passede resten af flokken, så vi var afsted bare med Zippo og Dazzler. Ren luxus.
Da jeg var på arbejde til ca. 19 fredag aften på grund af status ankom vi til Vejen ca. 22, men det var jo bare at slå benene ned på campingvognen, lufte og fodre, og så i seng. Herligt. Og det hele startede først 9.30 lørdag formiddag, så vi kunne sove længe og få gået en dejlig morgentur med hundene.
Alle hundeførere (uden hund) stillede op kredsvis ude foran centret. Foran gik alle klubbernes fanerne, derefter en pigegarde, og så deltagerne. Det var et langt optog, som snoede sig rundt om Vejen idrætscenter, men det var en flot syn.


Her marcherer kreds 4 ind på den store plæne for at stille op til taler af formand, borgmester og den lokale klubs formand.Som nr. 2 fra venstre står Aabenraa's formand Pernille med klubbens fane.

Efter indmarch og taler gik konkurrencerne i gang. Lørdag var der et springløb og et AG-løb. Søndag et AG-løb. Danmarksmester var den sammenlagt bedste i alle 3 løb.
Desværre havde Zippo en dårligt springløb. En meget svær slalomindgang, som tog pippet fra rigtig mange hunde, gav os 2 vægringer. Øv. Og så røg der en pind ydermere. Men til gengæld løb vi et suverænt ag-løb. En spændende bane, hvor man var totalt låst bag balancen. Man kunne løbe højre om og komme håbløst bagud eller løbe venstre om og håbe på, at hunden tog det flyvespring, der lå lige foran næsen. Men Zippo havde ingen problemer med at være på den modsatte side af balancen i forhold til mig. Super felter, super fart, fine buer, ingen nedrivninger - kun flot agility! Zuper Zippo!!!!
Det gav os en startplacering som nr. 9 søndag, hvor vi løb et flot AG-løb, men desværre med en nedrivning. Der var et spring ude i et hjørne, hvor jeg burde have været ude og hjælpe ham, men da jeg har kæmpet lidt med en fibersprængning i min brystkasse denne weekend, havde jeg simpelt hen ikke luft til at nå derud. Øv øv! Det kostede os en nedrivning, så vi endte med 20 fejl samlet.
Og så var det bare at vente på eftermiddagens indmarch og præmieoverrækkelser.
I mellemtiden uddelte Kreds 4 Hans Peter Dinesens vandre-pokaler til kredsens bedste hunde til DM. Store hunde gik til Lene Poulsen, som også vandt DM. Små hunde gik til Susanne Prier og Unique, og mellemhunde - ja den "fik" Zippo. Og når jeg skriver "fik", så er det fordi Svend Aage havde glemt, at han havde den, så den var ikke med til overrækkelsen. Men Svend Aage kørte fluks hjem efter pokalen og skyndte sig at finde os, så Zippo også kunne få sin pokal.
Ja ja - ved godt, at baggrunden er lidt rodet, men han ser da stolt ud - lille Zippo.


Så var det igen tid til opstilling og indmarch. Denne gang var det Vejen-garden , der stod for det musikalske indslag, og gik i spidsen med fanerne. Flot syn. Nu stillede vi op med hunde og i en anden rækkefølge. Først gik agility-hundene: lille, mellem og stor i et sindrigt udregnet system, som skulle bruges senere. Derefter lydighedshundene, klasse C, B, A, Elite og IPO.
Det ser da flot ud - ikke? Det var i hvert fald festligt, og heldigvis var vi heldige med vejret. Så det var rigtig hyggeligt at gå der i solen.

Her kommer mellemhundene, yderst til venstre Zippo og jeg, derefter Carsten og Shiver og så Jesper og Indy. 3 seje sheltier!

Susanne og Unique kom på skamlen og fik deres vel-fortjente førstepræmie samt en vandrepokal og en sæk foder. Nr. 2 blev Lillian og Mille, og nr. 3 blev en meget stolt Emelie Kew med Sir Hector Jensen. Godt gået af en 10-årig pige, at give alle de voksne baghjul! Pas på hende, folkens, for hun bliver bare rigtig dygtig!


Alle hundeførere blev nævnt med navn og placering og fik et bevis med placering, og jeg blev meget glad da jeg erfarede, at Zippo og jeg var endt på 5. plads. Det er jeg meget glad for og stolt af.
Under resten af præmieoverrækkelserne sad agility-folket og hyggede. Der var en dejlig afslappet stemning. Nu var vi snart på vej hjem, og de fleste har haft en rigtig hyggelig weekend.


Jeg vil gerne sige tak til alle for rigtig godt selskab - ikke kun til DcH DM men gennem hele året. Jeg synes, at siden jeg begyndte at løbe i mellem-klassen har jeg opdaget, at her er et dejligt fællesskab. Selvfølgelig er vi konkurrenter, men vi er også venner, og vi er gode til at rose, hjælpe, støtte og "sparke" hvis det er nødvendigt. Tak til alle mellem-hundefolkene, fordi I har taget mig og Zippo med i fællesskabet. Vi glæder os til at kæmpe med jer næste år.

2 kommentarer:

Pia sagde ...

Et kæmpe stort tillykke til jer begge to :-) Og selvfølgelig også lige et tillykke med den bedste kreds 4 hunde i mellem klassen sejt sejt :-)
Det var en hyggelig weekend og det var lækkert at se jer løbe. Jeg var også glad for at hilse lidt på Dazzler og Zippo :-)

Gyldenkærne Border Collies sagde ...

Dejligt at du synes det var et godt DM. Vi ses måske til næste DM i Fr.Sund.
Hilsen Vibeke og Zanto