søndag den 30. september 2012

DcH DM 2012



Med stor respekt for alle andre arrangementer i løbet af året, så er DcH DM stadig noget af det festligste at deltage i! Stemningen er fantastisk, og igen i år havde arrangørerne stablet et fantastisk DM på benene. Grindsted og Billund DcH havde sammen arrangeret, og jeg synes man skal lede længe for at finde noget at brokke sig over. Kæmpe tillykke til de to klubber - det er så godt gået.

Vores DM startede fredag aften. Campingvognene havde holdt ferie hos Henrik og Linda i Ødis Bramdrup, så der startede vi. 

Fra Ødis Bramdrup gik turen mod Grindsted. Grindsted camping lå klods op ad stævnepladsen, så der var ingen "primi"-camping på pladsen, men til gengæld gå-afstand til campingpladsen. Og på trods af, at camping-fatter var personificeringen af jysk sindighed, og tilmeld en smule uartig med sine priser, så var det en rigtig hyggelig plads, som vi godt kunne finde på at bruge en anden gang.

Fredag aften fik vi sat telt op på den sidste ledige plads i første række. Det er nu underligt, at det aldrig rigtig passer med de udmålinger til kredsene, men da vi jo alligevel sikke sidder ret meget, så gik det også fint med telte i 3 rækker og så sad vi sammen i vores telt: Susanne, Pia, Tina, Bent og jeg. Vi havde selvfølgelig sørget for, at markere, hvor vi kom fra:

Og sådan så der ud fredag aften - stilhed før stormen :o)

Vi havde hentet vores yndlings-fredags-campingmad: fiskefrikadeller fra fiskemanden i Korsør, og sammen med noget godt rugbrød og et glas rødvin er det simpelthen et herskabeligt måltid! Her prøver Zippo, om han kan charme sig til et stykke fiskefrikadelle, men niks - den går ikke.

Lørdag formiddag starter med indmarch - opstillet kredsvis og i nummer-orden. Her er et lille overblik over Kreds 6 på vej mod stævnepladsen.

Som sædvanlig gik der en garde foran - og garden i år var oven i købet ualmindelig velspillende, hvilket ikke altid er tilfældet. Jeg husker bl.a. den i Frederikssund i 2010 som nærmest pinlig dårlig.

Efter indmarchen fik vi sørme' i år taget et billede af DcH Næstved's deltagere foran fanerne, dog uden hunde - med alligevel: fra venstre Per, Ib og Tine, der skulle op i lydighed, og så Bent og mig. Derudover havde vi klubbens trofaste fanebærer Hans med - og igen i år har det været en rigtig dejlig oplevelse at være med som en del af DcH Næstved. Jeg havde også den store fornøjelse at se Ib's "fri ved fod" - det var bare så flot! At se en hund gå fri ved fod og udføre de øvrige lydigheds-øvelser med den begejstring, det kan imponere mig. Jeg tror vi alle fra Næstved havde en lille klump i halsen, da Ib kom ud med max-points.

Nå, men tilbage til agility-banen! Lørdag eftermiddag uddelte agility-udvalget vandrepokaler for årets senior og årets klasse 3-hund, og Zippo havde sandelig gjort sig fortjent til at få pokalen med hjem igen. Det skal dog siges, at Dazzler lå lige i hælene på ham i den samlede stilling som en flot nummer 2.

Lørdag løb vi indledende et springløb og et agility-løb. Dazzler lå nr. 1 efter spring, hvor Zippo fik en vægring - han kunne ikke se den tunnel, der lå lige foran hans næse ;-)
Til gengæld fik Dazzler en fejl i ag-løbet, hvor Zippo kom fejlfrit igennem. Så spændingen var stor, i forhold til hvem der kom i A-finalen og hvem der skulle løbe B-finale. Flottest var det dog, at Emily med Dreamy lå som bedste mellem-hund totalt. Heldigvis skulle både Bent og jeg starte i A-finalen. Det gav lidt mere ro på nerverne.

Lørdag aften var der festmiddag, og da det var DcH's 75 jubilæum, så var middagen gratis. Da "gratis mad" er rigtig mange menneskers livret, så var der fyldt godt op i hallen, som i øvrigt havde spændende kunst udenfor. Middagen var super god, og underholdningen, som var stand up tilsat sækkepibe var også fin.


Søndag formiddag gik det så løs med A-finalerne. Zippo startede som 7. bedste hund og Dazzler som 5. bedste hund. Desværre rev Zippo en pind i en sekvens, hvor han var mere fokuseret på en slalom - som vi ikke skulle have på det tidspunkt - end han var på det spring han skulle over. Men resten af løbet sad lige i skabet, og hans tid havde rakt til en 2. plads efter Ann-Britt, som i øvrigt brillierede med at vinde både for mellem og store hunde. Flot gået!!

Her er lige et par lækre slalom-billeder af Zippo og Dazzler taget af Helle Larsen. 
 

Så var der et par timer inden udmarch og præmieoverrækkelser, så vi fik pillet teltet ned og kørt alt vores happengut tilbage til campingpladsen. Her er det pak-æslet Bent, der kommer slæbende. Og det foregik helt klart efter princippet "hellere forslæbe sig end at gå to gange".

Præmieoverrækkelserne til DcH-DM er en langstrakt affære, da alle deltagere - og jeg mener ALLE - defilerer forbi alle de andre deltagere og får overrakt et bevis med sin placering. Det tager tid, men det er lige som en tradition, der hører til. I mellemtiden sidder vi andre og småsnakker. Det er jo for mange årets sidste stævne, så der er mange ting, der lige skal vendes ene gang med "agility-familien". Mens vi ventede sad jeg og legede med mit kamera, så med disse 2 billeder af Zippo og Chinook slutter beretningen om årets DcH DM.
 

torsdag den 20. september 2012

Årets hund-finale 2012

Årets sidste DKK-stævne - og dermed også afviklingen af finalen til årets ag-hund samt afslutningen på årets hold og årets all-round-hund - var i år henlagt til Vejen Idrætscenter sammen med DKK's internationale udstilling. Jeg synes, der er rigtig fine forhold for agility-folkene. Banerne var ok, selv om der var meget vådt rundt omkring, der er kort afstand til toiletter, og mulighed for at shoppe i pauserne. 

Vi startede hjemmefra i strid blæst, og var slet ikke sikre på at komme over broen, men mirakuløst var vinden i den helt rigtige retning, og trafikstatus på broen var normal, da vi kørte over med sneglehuset på ryggen. Heldigvis, for fredag aften havde vi en sammenskudsaftale med Karen og Don. Det blev dog til komfur-mad i stedet for grill, da det lige valgte at regne i tove da vi skulle lave mad, men det betyder mindre. Det hyggelige selskab kompenserede for den manglende grillsmag.

Lørdag havde Zippo en helt suveræn dag. 5 fejlfri løb ud af 5 mulige, og alle med gode placeringer. Det er længe siden. Dazzler havde desværre lidt felt-problemer ind imellem, men derudover også rigtig fine løb. 


Pointene til årets ag-hund lå i forvejen sådan, at efter lørdagen kunne vi ikke nå Pia Metz og Lucky, men vi kunne slås for en andenplads! Årets all-round havde Zippo ført hele året, og jeg skulle bare igennem spring åben søndag morgen uden alt for mange fejl, så var den så godt som hjemme. . . . . . .  men så let var det ikke. Jeg glemte at kigge på min hund, og vupti, så var han over et forkert spring. Ikke hans fejl - ene min! Dumt gjort Marianne!

Billederne herunder er fra finaleløbet. Bent og Dazzler havde for første gang kvalificeret sig til at løbe årets-hund-finale, og de kom flot igennem banen med en enkelt feltfejl.
Her er det Zippo i flyvende fart i finaleløbet, som han i øvrigt vandt. Zuper Zeje Zippo.
Før finalen til årets ag-hund var alle resultater ført ajour, men alligevel kunne det samlede resultat ikke regnes ud. Det kan da ikke være så svært. To tal skal lægges sammen, og derefter skal de sættes i point-rækkefølge. Øv, øv og øv med øv på! Det var bare så fladt, at vinderne ikke fik lov til at løbe æresrunde. Det er da en stor del af det, at vinde!

Men alt i alt kan vi kun se tilbage på både weekenden i Vejen og de samlede års-konkurrencer med tilfredshed. I betragtning af, at jeg har fået opereret mit knæ og været mentalt "nedlagt" p.g.a. fyring i foråret, så er jeg vildt stolt over at kunne holde min plads i toppen hos mellemhundene - og jeg er mindst lige så stolt over, at Bent og Dazzler nu også er på vej derop. De bliver bare bedre og bedre sammen.

Årets hold-konkurrencen blev vundet af Kromi-holdet, nr. 2 blev Wowchesky (Bent og Dazzler's hold) og nr. 3 blev Team Hunterfull . Desværre var der sket en fejl i forbindelse med pokalbestillingerne hos DKK, så førstepladsen fik deres pokaler og blomster, men de 2 næste placeringer måtte gå tomhændede ned.

Årets all-round-hund blev vundet af Ann-Britt med Diesel, nr. 2 er Zippo, nr. 3 Pia Metz med Lucky, og nr. 4 Bent og Dazzler.
Her er det så selve finale-løbet, der præmieres: nr. 1 Zippo, nr. 2 Susanne Rødtness og Jari og nr. 3 Gitte Hoffmeister og Zinnia.
Årets ag-hund blev vundet af Pia Metz, der havde så mange points, at selv om hun blev disket i finalen kunne vi ikke nå hende. Nr. 2, Zippo, Nr. 3 Gitte og Zinnia, nr. 4 Ann-Britt og Diesel, nr. 5 Susanne og Jari, nr. 6 Tina og Chargo og nr. 7 Bent og Dazzler. 

Så var det bare at pakke campingvognen og sætte kursen mod Ødis Bramdrup, hvor campingvognen skulle stå til næste weekend, hvor turen går til Grindsted. 
Tak for hyggeligt selskab og gode billeder til Karen og Don, og tak til www.shoptildyr.dk for de flotte nye jakker. Dem er vi rigtig glade for. 

søndag den 9. september 2012

Tid for mesterskaber

Sidste weekend i august var det tid for DKK-DM. Zippo havde kvalificeret sig individuelt og begge drengene var med på hold. I år var DM henlagt til Roskilde Dyrskueplads og samtidig med Store Hestedag. Det var fint, for dels havde vi lidt at se på mellem løbene, og dels var der mulighed for for mere publikum til agility, hvis ikke ringen var lagt sådan, at publikum nærmest kun kunne stå i start- og målområdet.

Lørdag løb vi AG hold og spring individuelt samt en for-sjov-klasse, og søndag var det så spring hold og AG individuelt. Både Zippo løb 4 fejlfrie løb (f'øreren glemte banen i for-sjov-klassen) og Dazzler løb begge sine hold-løb fejlfrit, så det giver jo en rar fornemmelse i maven. Vi var dog tidsmæssigt noget bag efter Pia og Lucky, der lå nr. 1 om lørdagen, men vi nåede dog at rykke os fra en syvendeplads til en fjerdeplads. Den irriterende fjerdeplads!

Bent blev placeret i for-sjov-klassen som nummer 3.

Årets DM-erindrings-ting var oplukkere. Hjem til de andre på opslagstavlen :o)

Og Ulla og hendes team - der i øvrigt afviklede DM flot - havde som sædvanlig styr på det med blomsterne.

Her er weekendens dommer-duo: Hans Peter Dinesen fra Ribe og Roger Pettersson fra Sverige. HP havde lavet hold-banerne og Roger de individuelle baner.

Vores holdplaceringer blev, at Bents hold "Wowchesky" blev nr. 2, og mit hold "Made by Monty" blev nr. 3 - så der var 2 af de flotte buketter med hjem, samt vin og foder.

Søndag havde vi i øvrigt en noget anderledes beboer i vores telt, da Don og Karen havde en lille hitte-killing med, da den skulle have mad hver 4. time. Det så nu ikke ud til at genere Dazzler.

Her er drengene med deres flotte dækner, blomster og præmier.

Wowchesky: Bent med Dazzler, Dorthe med Baresi, Gitte med Zinnia og Ann-Britt med Diesel
 
Made by Monty: Christine med Breezy, Pia med Lucky, mig med Zippo og Gitte med Godis

På vej ud af dyrskuepladsen havde Chinook i øvrigt en ualmindelig traumatisk oplevelse: han mødte en natulig-størrelse plastik dræber-gris! Hold da lige op, hvor han skreg og skældte ud. Og selv om Zippo gik helt hen til den og jeg "klappede" den, så skulle han i hvert fald ikke hen til den. Tænk, hvad der måske kunne ske!

Denne weekend var vi så spittet op. Mens Zippo og jeg muntrede os med landsholdet i Sorø, så tog Bent, Ticket og Dazzler lørdag til Maribo for at løbe DcH-sjællandsmesterskab.

Det var Tickets debut i senior-klassen, og det var helt tydeligt, at hun nød ikke at skulle bruge kræfter på at spring, så der var meget mere overskud til at høre, hvad Bent sagde. Dazzler løb super, og endte som DcH-sjællandsmester 2012. Tillykke - det er så velfortjent!

De øvrige placerede blev som nr. 2 Karin Rasmussen med Quenie og som nr. 3 Simone Olling med Cody.

Her er Bent, Dazzler og Ticket med deres præmiehøst fra Maribo.
Ved landsholdssamlingen i Sorø fik vi fredag aften at vide, hvem der skulle løbe hold og individuelt. Zippo og jeg skal løbe hold, hvilket jeg er meget stolt og glad over. Jeg har nogle fantastiske hold-kammerater: Tommy med Olsen, Gitte med Zinnia og Ann-Britt med Diesel (reserve: Pia med Lucky. Det skal nok blive godt. Vi er i alt fald alle 4 indstillet på at skulle ned og sparke r.. :o)

Søndag afholdt vi (landsholdet) dobbelt klasse 1+2-stævne i Sorø. Det blev afviklet flot, og gav forhåbentlig en del penge i kassen til turen til VM. Bent løb med Ticket i senior, og det var rigtig dejligt at se, at selv om hun havde løbet 5 løb lørdag, så kørte hun ikke træt af 4 løb mere søndag.

Forude venter så årets ag-hund-finalen, (samt all-round-hunden og årets hold), DcH-DM og VM. Jo, det er sandelig tiden for mesterskaber!