mandag den 28. februar 2011

Yeahaa - sikke en weekend

Nu, hvor weekenden er forbi og arbejdsugen i gang igen, så kan jeg blive helt forpustet ved at tænke på, hvad vi nåede denne weekend, som har været en herlig en af slagsen.


Min weekend starter jo egentlig fredag :-) og Johanna og jeg havde tid på Hasselgård. Jeg var spændt på, om mit knæ holdt til mosten, men 2 timers træning kunne heldigvis ikke mærkes i knæet. Hurra. Fra Hasselgård var det så over Næstved for at handle og hente Bent og en trailer - og så til Fuglebjerg og samle Pia op. Vi skulle nemlig ud til Lis og hente hendes hvalpe-føde-kasse, så Woogi kan føde standsmæssigt. Ih, hvor jeg glæder mig.


Vel hjemme igen stod aftenen på sædvanlig fredagshygge, X-faktor og pakning til lørdag. Lørdag skulle vi til Kolding til kursus med Claudia Elsner. DMI havde lovet isslag, så vi var noget spændte, men heldigvis var der ingen problemer i den retning vi kom fra. Dem der kom nordfra havde haft "fornøjelsen" af det glatte føre.


Claudia er en fantastisk underviser, og Zippo var tændt og lydhør, så efter den første omgang var jeg nærmest helt "høj" af at løbe agility. Og Claudia's baner er udfordrende - men sjove, så Zip og jeg havde en pragtfuld dag. Over middag kunne jeg godt mærke, at vi var blevet lidt kolde, men knæet holdt stadig.


Her er Kurt ved at give Moss frakke på, mens Zippo og Emil ligger og venter på, at det bliver deres tur.
Og Ticket kigger på sin far og siger: skal vi ikke snart løbe igen? Ticket løb super flot, og hun blev ikke træt som hun tidligere har gjort. Hun rev nok kun en enkelt pind i løbet af dagen, og hun klarede flot alle de svære ting.

Target - stay! Og så venter han ellers på at få sit "go". Men jeg skal jo lige være sikker på, hvor jeg skal hen.
Og så er det jo ikke mindst dejligt, at dagen nu er tiltaget så meget, så det stadig var lyst, mens vi kørte hjem.

Søndag var der stævne i Vallensbæk for små- og mellemhunde. VAS-folkene har efterhånden stor rutine i at afvikle stævner i hallen i Vallensbæk, så bortset fra at tiden (som sædvanlig) skred, så var stævnet vel-afviklet. Præmieoverrækkelserne kører hurtigt efter at klassen er færdig, og deres hjælpere er klar når det er nødvendigt. Det er en fornøjelse at deltage i. Denne gang var klasserne lagt sådan, at Klasse 1 startede om morgenen, klasse 2 rundt om frokosten og klasse 3 om eftermiddagen. Så Bent kørte ind med Dazzler tidligt om morgenen - og de 2 kørte i den grad med klatten! Dazzler var fejlfri i begge klasse 1-løb, og vandt dem oven i købet, så det var 2 pinde med hjem i bogen. Så løb de et for-sjov-løb, hvor man skulle ramme dommerens tid, og der var de også fejlfri og faktisk hurtigst - men det var så ikke lige den tid dommeren havde sat. Det var jo nogle dejlige sms'er at få i løbet af formiddagen.

Her er en træt Dazzler fotograferet med sine præmier:


Ved 11-tiden kom Pia og Viva, som havde lånt Andreas' bil. Vi drak lige en kop kaffe inden vi kørte, for jeg skulle høre alt om Pia og Aya's gode løb om lørdagen, hvor Aya fik et cert. Tillykke til den smukkeste Aya :-) Zippo og Viva tog sig en lille lege-kamp i sofaen. De er jo lige nu næsten lige store, så det gik ikke stille for sig.
Ved 12-tiden kørte vi mod Vallensbæk, så jeg kunne være klar til eftermiddagens løb: 2 gange AG3 og 2 gange Spring 3. Zippo løb super, og han stod faktisk flot fast på gulvtæppet. 3 fejlfrie løb med top-placeringer og en disk i et super løb - det kan jeg kun være tilfreds med. Pia løb det første spring 3 med Zippo, og det klarede de til en 2.plads. Godt gået af dem!

Her er Zippo's 4 løb:
Spring 3 extra - http://www.youtube.com/watch?v=8xaIm073CtE

Sikke en weekend. Og allerede nu glæder vi os til næste weekend i Odense.

fredag den 25. februar 2011

Dazzlers første titel

Inden næste weekend rigtig tager fat, så må vi hellere skynde os at fortælle, at Dazzler nu har fået sin første officielle titel. I lørdags bestod han for 3. gang en rally-begynder-prøve, denne gang med 86 points - og han kan nu kalde sig RBM (rally begynder mester).

Tillykke til Bent og Dazzler. Nu glæder vi os til at se jer uden snor næste gang.

Herunder kan I se - selv om kvaliteten af billedet er skrækkelig - en ovenud begejstret Bent få sin bog tilbage af dommer Frank Kuhfeldt.

mandag den 7. februar 2011

Hyggelig tur til Ribe

Årets første indendørs agility-stævne på gulvtæppe blev traditionen tro afholdt af Ribe Hundevenner i Ribe-hallen. Desværre havde meget få hundeførere valgt at tilmelde sig til dette stævne. Det bevirkede til gengæld, at vi var rigtig tidligt færdig begge dage.

Vi havde ved hjælp af Ribe Turistbureau fundet en super B&B 5 minutter nord for Ribe hos Karin, som var noget af det mest gæstfrie, man kan forestille sig. Vel ankommet fredag aften blev vi installeret i det lyserøde værelse - og at det med det lyserøde var gennemført, kan tydeligt ses af følgende billeder:
Vi blev budt på aftenkaffe sammen med et tysk par, der også boede i huset, og derefter var det tidligt i seng, så vi kunne være klar til næste morgen.

Lørdag var det store hunde. Bent skulle løbe med Ticket og jeg skulle løbe med Aya. Hvordan det gik med Aya kan I læse på Aya's og min agilityblog:
http://www.agilitymedaya.blogspot.com/, men uanset resultatet, så havde vi en fest, Aya og jeg. Bent og Ticket kom igennem de 2 ag-klasser sådan nogenlunde, disk i det ene og fejl i det andet, men alligevel pæne løb med fint tempo. Til gengæld tog de revance i spring 2, hvor de blev nr. 2 og hentede en pind.

Normalt lufter vi jo hunde på engen bag vandrerhjemmet, som i øvrigt hedder Hovedengen - fordi det var der man i gamle dage udstillede hovederne fra dem, der som straf havde fået hugget hovedet af. Noget makabert...... Men denne gang kunne vi om lørdagen næsten ikke komme ned på engen. Om formiddagen gik vandet helt op til nedgangen til engen (den mørke streg nederst i billedet), om eftermiddagen havde det dog trukket sig lidt tilbage.

Allerede ca. ved 14-tiden var vi færdige, så vi besluttede os for noget frisk luft. Det blev til en tur til kammerslusen. Sluser er fantastiske bygningsværker, og på kammerslusen var der mulighed for at hundene også kunne få "en på opleveren" og prøve noget ting.

Først gik vi en tur langs diget. På trods af det storslåede ved naturen, så var det en blandet oplevelse, for vinteren havde bragt mange underlige ting på land, og nu hvor sneen smelter kommer det alt sammen frem: plasticflasker, træer, diverse beholdere.... Ikke kønt.

Godt vi havde vores tykke dragter, for vinden var bidende - men de gør nu ikke meget godt for ens facon. ;-) Og prøv så lige at få alle 4 til at stå stille mens der bliver taget billede.

Her poserer Ticket dog nydeligt på toppen af diget.

Her er diget set fra kyst-siden. På toppen af diget kan man se den smalle bro.

For hundenes skyld gik vi et par gange frem og tilbage over den smalle jernbro over slusen. Det klarede de flot alle sammen.

Og så måtte vi også lige over bil-broen, som var noget bredere, men stadig af metal med små huller i - lige til en hundenegl. Heldigvis var der en gang-sti uden huller i den ene side, så vi kom over uden skader.

På vej tilbage til vores B&B fik vi så synet af Hovedengen fra den anden side, ind mod vandrerhjemmet, og der kan man rigtig se, hvordan åen er gået over sine bredder. Det var fantastisk at se. Det var virkelig naturens kræfter, der havde lavet opvisning for os.

Vel tilbage i B&B'en kunne vi så se omgivelserne i dagslys. Et hyggeligt lille gult hus.

Og en hyggelig lille gårdhave. Jeg kan godt forestlille mig, at om sommeren er her dejligt at sidde. Hvis nogen har lyst til at bo hos Karin, så har jeg hendes telefonnummer.

Resten af eftermiddagen og aftenen gik med at banke hinanden i Rommy på den (selvfølgelig) lyserøde dug og drikke rødvin af papbægre til de pizzaer vi hentede i Ribe.

Søndag var det så små og mellem-hunde, så vores to sheltie-fyre skulle i aktion. Det var Dazzlers første forsøg på gulvtæppe, og i det første løb kunne man godt se, at han er en lidt forsigtig fyr, der lige skal se tingene an. Men derefter spurtede han bare afsted, og han vandt endda den extra AG1, desværre med en enkelt slalomfejl. I spring 1 glemte Bent banen, og så blev de disket, men det var bestemt en god oplevelser for Dazzler.
Her er Dazzler's vinder-AG1:
http://www.youtube.com/watch?v=acr19I9MFZM

I pausen mellem AG-løbene og spring-løbene var Bent med til at bære felt-forhindringerne ud, og da han gik baglæns mens han bar balancen ud sammen med Thomas - ja, så mistede han balancen og faldt over en stor sten, så i dag går han rundt og ømmer sig og har et flot stort blåt mærke på sin albue. Stakkels Bent.

Sidst Zippo løb på det gulvtæppe gled han rundt, så mine forventninger var ikke ret høje. Første løb gik i kludder og vi blev disket, men de 2 næste løb gik super, og Zippo vandt dem begge. Den extra AG3 var sådan en bane, som handligsmæssigt måske ikke var så svær igen, men den var bare underlig at huske. Så er det ekstra sjovt at vinde.
Her er Zippo's spring 3:
http://www.youtube.com/watch?v=dnq9zGyZASE

Allerede 14.15 sad vi i bilen, på vej hjem. Og tja... lige før Kolding lukkede jeg øjnene - og beeep, så var det Storebæltsbroens betalingsanlæg, der vækkede mig. Det gik hurtigt! Så ud til Pia og aflevere Aya og hjem til Bisserup. Vi var helt hjemme ved 17-tiden, og det er da herligt, men det havde nu været sjovere, både for deltagerne og for arrangørerne, hvis nogle flere havde meldt sig til stævnet.

tirsdag den 1. februar 2011

Super start på stævnesæson 2011

Årets første stævne var arrangeret af DCH Vejle og blev afholdt i Sanne's hundecenter den sidste weekend i januar. Vi fulgtes med Pia, og vi havde fået lov at overnatte hos Solvej og Torben i Middelfart både fredag og lørdag - og lad mig lige slå fast med det samme: magen til luxus-forplejning skal man lede længe efter!!!

Vi tog forventningsfulde afsted fredag eftermiddag med bilen pakken til sidste cm3 - som kun Bent kan pakke en bil. 6 hunde: Aya, Woogi, Viva, Ticket, Zippo og Dazzler samt dyner og tøj til en kold kold weekend.

Hos Solvej og Torben fik vi deres soveværelse, og vi fik anbragt vores happengut og gik ned til Solvej's fantastisk lækre aftensmad. Noget sammenkogt med hakket oksekød, hvidløg og chili - samt bacon, kokos og peanuts. Det lyder måske mystisk, men det smagte himmelsk. Og vi spiste alt for meget. For slet ikke at tale om, hvordan det gik, da rutebil-lagkagen kom ind til aftenskaffen. Jeg spiste i hvert fald nærmest pinligt meget lagkage - men jeg skulle jo heller ikke løbe lørdag.

Næste morgen stod vi op kl. 6.15, og efter hyggeligt morgenbord satte vi kursen mod Hedensted. Det var dagen for de store hunde, så Bent skulle løbe med Ticket og Pia med Aya. Ticket løb godt og hurtigt, med bare en enkelt nedrivning, bortset fra spring3 sidst på eftermiddagen, hvor Bent var for træt i sit hovede, så det gik lidt i "ged". I øvrigt fik jeg lov at løbe det samme spring3 med Aya. Åh, hvor var det sjovt. Hun var vildt tændt og løb super hurtigt. Desværre var jeg uopmærksom i et split-sekund, så Aya ikke fik den helt korrekte anvisning på, hvor hun skulle hen, og så endte det med en disk, men hold da op en sjovt løb. Det gjorde mig helt "høj".

Pia's lille Viva var med til sit livs første agility-stævne, og det klarede hun rigtig flot. Her snupper vi lige en lille hygger.

Der var faktisk gang i Viva det meste af dagen. Hun var ikke meget for at lægge sig pænt i sit bur og sove, som der står i alle hvalpebøgerne, at hvalpe på den alder gør. Næh, hun skulle kigge og hilse og opleve en hel masse. Til sidste gik hun dog "kold" hos Pia, godt pakket ind i tæppet. Sej lille hund!

Lørdag eftermiddag kom Mette og Mooni forbi. Jeg er jo ellers ikke den store puddel-fan, men der er nogle enkelte, jeg synes godt om, og Mooni er en af dem.

Men godt, at jeg havde fået lidt motion, for vel tilbage i Middelfart diskede Solvej op med flæskesteg med det hele og (til ære for Bent) nybagt brunsviger. Yammiiiiii, hvor det smagte godt, og igen spiste jeg alt for meget.

Vi kunne alle mærke, at vi havde været ude i kulden en lang dag, så vi gik forholdsvis tidligt i seng. Næste morgen fik Pia så vækket os alle en time for tidligt :-) men så havde vi god tid til morgenmad og til at pakke bil. Afsted gik et igen mod Hedensted. Undervejs nød vi den smukkeste sol-opgang, og her kan I se, morgenstemningen ved Sanne's Hundecenter da vi ankom. Det er da flot.
Lørdag var turen så kommet til Woogi, Dazzler og Zippo. Det var Dazzlers officielle stævne-debut, og Bent var meget tilfreds med hans løb. I de første løb havde de lidt slalom-problemer, men det rettede sig. Og ellers var det nok mest Bent, der skulle prøve at finde ud af, hvad Dazzler nu kunne og ikke kunne. Men han blev flot siddende ved start alle gange, og han fik alle sine felter. Dygtig dreng.
Her er Dazzlers løb:
Zippo var helt ophidset over at skulle løbe stævne igen. Så meget, at han sitrede over hele kroppen ved start. I første løb forsøgte han delvis en tyvstart, men heldigvis så jeg det og fik sat ham tilbage. Zippo vandt både AG og spring 3, men i de åbne var han belastet af en klodset fører, så der blev ingen DM-udtagelser til ham, men 4 gode løb med fine felter og super fart. Åh, hvor jeg dog er vild med den hund!
Her er Zippo's løb:

Søndag eftermiddag var der luftetur med alle hundene: Zippo, Viva, Woogi, Aya, Ticket og (skjult bag Ticket) Dazzler.

Under oprydningen hyggede Viva sig med at gå tur med Zippo, som tålmodigt finder sig i hendes fjollerier.
Stævnet sluttede i fin tid, for alle skulle hjem og se håndbold. Vi tog kampen i radioen på vej hjem i bilen. Tak Pia, for godt selskab og en hyggelig weekend, og stort tak til Solvej og Torben, der lånte os deres soveværelse og fodrede os.